10 csini csirkecsík, ami sok szafttal és zöldséggel csábít
Aprítsuk pici darabokra a csirkénket, lehet csík vagy kocka, és menjen hozzá sok-sok zöldség, szaft, és természetesen a kedvenc köretünk! Gyors ebédtippek nektek:
NosaltyAprítsuk pici darabokra a csirkénket, lehet csík vagy kocka, és menjen hozzá sok-sok zöldség, szaft, és természetesen a kedvenc köretünk! Gyors ebédtippek nektek:
NosaltyHentestokány ebédre? Csicseriragu vacsorára? Olyan szaftos receptek következnek, hogy szem nem marad szárazon, has pedig üresen.
NosaltyAkár egy egész hétig is ehetnénk tokányt, és nem tudnánk ráunni – ha már egyszer ilyen sokféle van, ami közül választani lehet. Tessék körülnézni, itt biztos mindenki talál majd magának szimpatikus ebédet.
NosaltyA mai nap teleesszük magunkat: selymes tojáskrémleves kerül az asztalra, melyet békebeli hentes tokány követ sok-sok tarhonyával, a desszert pedig őszies gesztenyeszív lesz.
NosaltyA tokányos ételekben az a legjobb, hogy a köretet is körbeölelik szaftjukkal, így szinte képtelenség nekik ellenállni.
NosaltyNem tudjuk, ti hogy vagytok vele, de mi időről időre csillapíthatatlan vágyat érzünk, hogy megfőzzünk egy szaftban tocsogó, igazi húsos-zöldséges-tejfölös magyaros tokányt. A köretkedvencekről természetesen megoszlanak a vélemények, mi a csigatésztát illetve galuskát favorizálók csoportjába tartozunk. Ezúttal gombával és borjúval operáltunk, a végeredmény pedig pompás lett.
NosaltyA tokánynak megannyi különböző verziója létezik, mi most így a nyár elején a temesvári változatot hoztuk el nektek, ami hozza a megszokott köményes-paprikás-tejfölös szaftot és omlós sertéshúst, majd kiegészül a zsenge zöldbabbal.
NosaltyTeljesen mindegy, melyik változat mellett teszed le a voksod, garantáltan nem csalódsz majd.
NosaltyLaktató, könnyen elkészíthető, szaftos, és mindenki szereti. A különböző tokányokat kicsik és nagyon is egyaránt szívesen fogyasztják, éppen ezért gyűjtöttünk össze néhány receptet, melyek között mindenki megtalálja a kedvencét.
NosaltyImádjuk a tokányok apró, omlós húsfalatkáit, a sűrű szaftot, a magyaros ízeket, és hozzá a kedvenc köretünket: ki tésztával, ki nokedlivel, ki rizzsel, ki bulgurral vagy quinoával falná.
NosaltyVan-e jobb, mint egy nagyon szaftos, sokmártásos, gazdag ízvilágú húsétel a hétköznapokon? Készíts óriás adagot, hogy holnapra is maradjon!
NosaltyBorsos, tojásos vagy kapros, egy jó tokánynak nincsen párja. A csirkétől a sertésen át a cukkinisig, mutatjuk a kedvenceinket!
NosaltyUborkával, szalonnával, zöldborsóval, tejföllel, kapros galuskával, párolt rizzsel vagy sült krumplival...imádjuk a tokányokat, mert annyiféleképpen variálhatók, laktatóak, és több napra is megfőzheted bármelyiket előre!
NosaltyA magyaros fogások felé vesszük ma az irányt, ebben a nyákos-hideg-esős télben szuper lesz, készüljetek!
NosaltyA bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.
Hering AndrásLogikusnak tűnik, hogy amíg az ételünk szépen melegszik a mikrohullámú sütőben, addig mi elpakoljunk a szobában vagy leszaladjunk a szeméttel. De ahogy a gáztűzhelyen nem hagyunk ételt őrizetlenül – legalábbis csak kivételes esetekben –, úgy a mikrót sem jó ötlet működés közben magára hagyni.
Szabó AnnaLegyen szó húslevesről, fasírtról vagy pörköltről, a petrezselyem bármelyikben helyet kaphat, ahogy sok más magyaros fogásban is. Mégis aligha vagyunk tisztában azzal, hogy ezek a zöld levélkék valódi szuperélelmiszernek számítanak.
Szabó AnnaA karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Aktuális kedvenc köreteink szépek, minőségiek, klasszikusak és újhullámosak egyben. Karácsonyra (is) pazar mind!
Készüljön ma kiskonyhánkban gesztenyéből krémleves, ropogósra rántott lazac főételnek és egy flódnis pohárkrém, amihez bejglit használunk.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...