Íme a trükk, ami megakadályozza, hogy gumiszerű legyen a tojás
Eleged van a gumiszerű, rágós tojásos ételekből? Akkor a legfrissebb Napi Tippünk pontosan neked íródott, mert most megmutatjuk, hogy mi a megoldás erre a bosszantó problémára!
NosaltyEleged van a gumiszerű, rágós tojásos ételekből? Akkor a legfrissebb Napi Tippünk pontosan neked íródott, mert most megmutatjuk, hogy mi a megoldás erre a bosszantó problémára!
NosaltyA pörgős naphoz energia kell, mi adhatná meg ezt jobban, mint egy fehérjében dús tojásreggeli? Válogassatok kedvetekre!
NosaltyA tojás legtöbbünk mindennapjainak része, magában, de ételekbe főzve-sütve is szeretjük, és nem csak húsvétkor isteni alapanyag. Találjatok rá kedvenc tojásos receptetekre...ezeket például jó ideje imádjátok!
NosaltyA jelenlegi gazdasági helyzetben mindenki spórolni próbál. Az olcsóbb tojás nemcsak a pénztárcádnak fog jót tenni, de a szervezetednek is.
NosaltyCsodásan aranyló, a nagyi főztjét idéző galuskaválogatásunkban az ősz ízei játsszák a főszerepet.
NosaltyHa már egyszer kénytelenek vagyunk minden reggel korán felkelni, és elkészülni a napra, akkor még szép, hogy megérdemlünk egy kiadós tojásreggelit. Te melyikkel ébredsz?
NosaltyPillanatok alatt összedobható „tésztájú” tekercs, mindened van hozzá otthon, próbáld ki húsvétkor, vagy a nap akármelyik pontján!
GrétiMinden ünnepkörnek, így a húsvétnak is megvannak a maga tradicionális fogásai, alapanyagai. Ezeket általában minden évben a megszokott módon készítjük el, amivel persze semmi probléma nincsen. Azonban egy kis kísérletezés még soha nem ártott senkinek. Nem kell újra feltalálnunk a spanyolviaszt, épp elég, ha egy kicsit szabadon engedjük a fantáziánkat, és kedvünkre alkotunk. Ez a cikksorozat ebben nyújt segítséget.
Lakos BenedekA buggyantott tojás elkészítése csak elsőre tűnik ördöngösségnek, pedig egyáltalán nem bonyolult, de annál izgalmasabb fogásról van szó, ami más ételeket is új szintre emel.
NosaltyA tojás talán az egyik leggyakrabban fogyasztott reggeli étel, nem csoda hát, hogy minden nemzetnek megvan a maga izgalmas verziója a nap első étkezésére. Most egy isteni török tojásreggelit hoztunk nektek, amiben egy jól ismert, de egy kissé szokatlan szereplő is felbukkan majd.
Hering AndrásA főtt tojások egyik legelegánsabbika a buggyantott verzió, azonban sok tévhit fűződik az elkészítéséhez, ami gyakran megnehezíti, sőt, ellehetetleníti azt. Ha eddig ódzkodtunk a buggyantástól, vagy sokszor beletört a bicskánk, próbáljuk ki a legegyszerűbb módszert, amihez szinte semmi nem kell. Még fazék sem.
Lakos BenedekHa kiskorodban irigykedve nézted az amerikai filmek hófehér tojásait, ahányszor nyílt a hűtőajtó, és gondolkodtál már rajta, nálunk miért barna mindegyik, most itt a válasz, mi a különbség a két szín közt, és mitől barna vagy fehér a tyúktojás.
Brecz JuditNem mindegy, mit és hogyan főzünk tojással. Különböző ételekhez különböző módokon kell használnunk, nehogy minden tojáslevessé alakuljon.
Lakos BenedekHúsvétkor a sonka mellett rengeteg tojást is fogyasztunk, legtöbbször keménytojás formájában. Most összegyűjtöttünk néhány olyan tojásétel-ötletet, amellyel kicsit csavarhatunk a megszokotton. Érdemes kipróbálni őket, mert csupa új ízt fedezhetünk fel velük.
Szekeres DóraA bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.
Hering AndrásLogikusnak tűnik, hogy amíg az ételünk szépen melegszik a mikrohullámú sütőben, addig mi elpakoljunk a szobában vagy leszaladjunk a szeméttel. De ahogy a gáztűzhelyen nem hagyunk ételt őrizetlenül – legalábbis csak kivételes esetekben –, úgy a mikrót sem jó ötlet működés közben magára hagyni.
Szabó AnnaLegyen szó húslevesről, fasírtról vagy pörköltről, a petrezselyem bármelyikben helyet kaphat, ahogy sok más magyaros fogásban is. Mégis aligha vagyunk tisztában azzal, hogy ezek a zöld levélkék valódi szuperélelmiszernek számítanak.
Szabó AnnaA karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Aktuális kedvenc köreteink szépek, minőségiek, klasszikusak és újhullámosak egyben. Karácsonyra (is) pazar mind!
Készüljön ma kiskonyhánkban gesztenyéből krémleves, ropogósra rántott lazac főételnek és egy flódnis pohárkrém, amihez bejglit használunk.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...