Lépésről lépésre mutatjuk, hogy kell hagymahéjjal tojást festeni
Ha egy kis nosztalgiára vágysz vagy még sosem próbáltad ki a tojásfestést hagymahéjjal, akkor most mutatunk hozzá pár tippet!
NosaltyHa egy kis nosztalgiára vágysz vagy még sosem próbáltad ki a tojásfestést hagymahéjjal, akkor most mutatunk hozzá pár tippet!
NosaltyMindössze 5 hozzávalóra lesz szükséged, valamint egy kis türelemre, hogy gyönyörű fehér tojást varázsolj, amire ezután sokkal könnyebb lesz festeni.
Liptai LillaA színes, hímes húsvéti tojások a gyerekek kedvencei, de a kísérletező kedvűek nemcsak a különböző festési technikákkal próbálkozhatnak, hanem bátran kipróbálhatnak olyan tojásfestési módszereket is, amelyekkel szép, önmagukban is színes és ehető tojások készülhetnek húsvétra.
Szekeres DóraMúlt héten mindent megtettünk azért, hogy tökéletes legyen a húsvéti ünnep: összeszedtük a legjobb tojásfestési praktikákat, segítettünk, hogyan állítsátok össze a menüt, és több kalácsfonási technikát is mutattunk!
NosaltyHa idén saját készítésű tojásokkal szeretnéd dekorálni a lakásodat, akkor azt javasoljuk, hogy ezeket a technikákat mindenképpen próbáld ki!
Liptai LillaEnnél egyszerűbb tojásfestési technikáról még nem hallottunk, de vajon tényleg működik a valóságban? Utánajártunk!
Liptai LillaAz idei már a második húsvét, amit a koronavírus-járvány és a korlátozások miatt óvatosabban, lemondásokkal kell töltenünk. Néhány alapszabály betartásával azonban biztonságosan ünnepelhetünk a szeretteinkkel.
Stuth-Nagy NikiGyorsan elkészül és mindössze 2 alapanyagra van szükséged ahhoz, hogy pazar lila, pasztelszínű tojásokat kapj!
Liptai LillaÁltalában a tojás héjára koncentrálunk, pedig az ünnepi asztalt is feldobhatjuk egy kis színkavalkáddal. A színezéshez kizárólag természetes alapanyagokat, zömében zöldségeket használunk, így ez gyerkőcökkel is jó program lehet.
Karsai RoniEzúttal olyan káprázatos (és természetes) alapanyagokkal festettünk tojásokat, amelyeket biztosan te is megtalálsz a konyhádban, így a pénztárcádat sem terheli majd meg, ha ezt a technikát választod!
Liptai LillaMúlt héten bebizonyítottuk, hogy a torma nem csak a sonka mellett finom, medvehagymás raviolit készítettünk, megmutattuk, hogyan süss isteni báránybordát húsvétra, és még tojást is festettünk egy különleges technikával. Összeszedtük a legjobb cikkeket az előző hétről!
NosaltyTojásfestős sorozatunk folytatódik! Ezúttal egy szemet gyönyörködtető technikát mutatunk be nektek, ami nemcsak szuper egyszerű, de közben jól is szórakozunk majd.
Liptai LillaMindössze 5 hozzávalóra lesz szükséged, valamint egy kis türelemre, hogy gyönyörű fehér tojásokat varázsolj, amire ezután sokkal könnyebb lesz festened.
Liptai LillaA bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.
Hering AndrásLogikusnak tűnik, hogy amíg az ételünk szépen melegszik a mikrohullámú sütőben, addig mi elpakoljunk a szobában vagy leszaladjunk a szeméttel. De ahogy a gáztűzhelyen nem hagyunk ételt őrizetlenül – legalábbis csak kivételes esetekben –, úgy a mikrót sem jó ötlet működés közben magára hagyni.
Szabó AnnaLegyen szó húslevesről, fasírtról vagy pörköltről, a petrezselyem bármelyikben helyet kaphat, ahogy sok más magyaros fogásban is. Mégis aligha vagyunk tisztában azzal, hogy ezek a zöld levélkék valódi szuperélelmiszernek számítanak.
Szabó AnnaA karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Aktuális kedvenc köreteink szépek, minőségiek, klasszikusak és újhullámosak egyben. Karácsonyra (is) pazar mind!
Készüljön ma kiskonyhánkban gesztenyéből krémleves, ropogósra rántott lazac főételnek és egy flódnis pohárkrém, amihez bejglit használunk.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...