Íme egy újabb élelmiszer, ami jóval olcsóbb külföldön, mint itthon
Ismét egy olyan élelmiszerről van szó, amelyet rendkívül sokan fogyasztanak itthon is, ám külföldön mégis kedvezőbb áron lehet megvenni.
NosaltyIsmét egy olyan élelmiszerről van szó, amelyet rendkívül sokan fogyasztanak itthon is, ám külföldön mégis kedvezőbb áron lehet megvenni.
NosaltySzép is lenne, ha bármikor össze tudnánk dobni egy ízes, olaszos paradicsomszószt vagy selymes, tejszínes mártást, persze az idő nem mindig ilyen könyörületes: ha szorult (de leginkább éhes) helyzetbe kerülnénk, az alábbi alapanyagok siethetnek a segítségünkre.
Lakos BenedekNem kell főzni feltétlenül ahhoz, hogy az ember tésztát ehessen – legalábbis a szószt biztosan nem. Elég felraknunk a főzővizet, beledobnunk a spagettit, és míg az tökéletesen al dente lesz, ügyködhetünk a hideg, főzés nélküli tésztaszószunk elkészítésén. De mégis hogyan?
Lakos BenedekA paradicsomos-vodkás tésztaszószt egy TikTok-trend és egy szupermodell ihlette.
NosaltyAlapból sem túl hosszadalmas folyamat tésztát főzni, azonban, ha tényleg a lehető leggyorsabb tésztaszószokat keressük, akkor jó helyen járunk, a cikkben találni fogunk jó párat.
Lakos BenedekGyorsak, mennyeien selymesek a szósztól, és percek alatt behabzsoljuk őket. Jöjjenek a fenséges tésztás receptek, amik biztosan feldobják a napodat!
NosaltyHa valaha fémes ízt éreztél az elkészített szószodban, akkor ez nagy valószínűséggel azért történt, mert egy bizonyos típusú serpenyőt használtál...
NosaltyIgen, a tészta általában egy gyors és hétköznapi affér, de lehet belőle elegáns, sőt, ünnepi lakoma is, ha a megfelelő receptet választjuk. Az alábbiak (szerintünk) mind megfelelőek.
NosaltyVan élet a paradicsomos tésztán túl is: ezt bizonyítják a lenti összeállítás szereplői. Egytől-egyig izgalmas szószok, amelyek nem mellesleg nem vesznek el tőlünk túl sok időt. Jöhetnek?
Lakos BenedekParadicsomos tésztát gyakran készítünk, és minden konyhának megvan a maga csodareceptje, azonban mégis van 2 hozzávaló, amit mindenkinek használnia kéne. A Napi Tipp elárulja, mik ezek.
Lakos BenedekHa van otthon tésztaszósz, az egy gyors és maceramentes ebédet jelent. Amennyiben azonban nincsen, az azt jelenti, hogy lehetőségünk adódik készíteni egyet. Jelen esetben vásárlás nélkül, maradékokból.
Lakos BenedekMegannyi tésztaszószrecept kering az interneten, a szakácskönyvekben, és valószínűleg mindenkinek megvan a maga kedvence. Persze egy 5 perces, aromás és ízletes paradicsomszósznak senki nem tud ellenállni, ugye?
NosaltyA főzésben az ízek mellett ugyanolyan fontosak a textúrák is, a legtöbbször oda kell figyelnünk arra, hogy eltaláljuk a tökéletes állagot nyers és szétfőtt között. Vannak viszont esetek, amikor ez teljesen mindegy.
Lakos BenedekTésztaszószt főzhetünk egyszerűen passzírozott paradicsomból, megvehetjük a boltban egy üvegben, vagy elengedhetjük a fantáziánkat, és felhasználhatunk hozzá bármilyen zöldséget.
Lakos BenedekGyakran nézik gaznak ezt a törékeny, sárga kis virágot, azonban olyan gyógyhatásokkal bír, melyek egy gyógyszert is felülmúlnak. Ismerjétek meg a vérehulló fecskefüvet!
NosaltyA kivi igazi ínyencség a téli hónapokban, hámozása azonban egy olyan pont, ami kicsit elveheti a kedvet a fogyasztásától, pláne ha már túlérett. Felesleges „gányolás" helyett inkább könnyítsd meg saját magad dolgát ezzel az egyszerű trükkel!
NosaltyKözeleg az új év, kanyarban az új divatirányzatok, és nemcsak a ruházkodásunkat tekintve, hanem a lakberendezés terén is. Lássuk, hogy festenek a szakértők szerint 2025-ben a legmenőbb konyhai étkezők!
NosaltyA mai menü mottója legyen a kiadós fogások felhozatala, ugyanis a levestől kezdve a desszertig csupa tartalmas finomság vár.
A konyha egyik legnehezebben takarítható területe, ahol rengeteg kosz gyülemlik fel. Otthon Tippünkben megmutatjuk, hogyan szabadulhatunk meg tőle.
Sokan nem lesznek boldogok, amikor átfutják a listát.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...