12 kiadós, ínycsiklandozó gnocchi, ha csak fél órád van
Kényeztesd magad egy fenséges, és villámgyorsan elkészíthető olasz krumplinudlival, vagyis gnocchival! Lesz itt gombás, kéksajtos, ricottás és céklás finomság is.
NosaltyKényeztesd magad egy fenséges, és villámgyorsan elkészíthető olasz krumplinudlival, vagyis gnocchival! Lesz itt gombás, kéksajtos, ricottás és céklás finomság is.
NosaltyNem kell ma rohanni, főzzünk hát ráérősebb tésztaételeket, hadd lakjon jól velük az egész család. Minden forma és alak, minden szósz, minden ízesítés jöhet, a lényeg, hogy tészta legyen!
NosaltyAmilyen egyszerű étel a paradicsomos tészta, olyan nehéz lehet eltalálni a mártás ízesítését. A Napi Tipp most megpróbálja belőni, hogy mi hiányzik a szószodból, ha finom, de mégsem tökéletes.
Lakos BenedekAki paradicsomos, sajtos, zöldséges, rakott olasz tésztára vágyik, de kivételesen kitörne a lasagne bűvköréből, annak van egy pont ilyen receptem – ráadásul nem is olyan sok macerával...na, jó, ez utóbbi nézőpont kérdése.
Lakos BenedekA makaróni egy közkedvelt tésztafélénk, gyakran szeretjük például sűrű paradicsomszósszal keverni, de igazából bármilyen mártásban odavagyunk érte.
NosaltyÉrdemes nagy adagot készíteni ezekből a salátákból, ugyanis egészen valószínű, hogy rá fogunk járni egy-egy falatonként, amíg végleg el nem fogy az összes.
NosaltyA tészták gombás alfaja minden, amire egy sietős napon szükségünk lehet: hamar készül, még hamarabb tűnik el a tányérból. Utána már csak azt kell eldönteni (szerencsére teli hassal), hogy ki mosogasson el.
NosaltyIgen, a tészta általában egy gyors és hétköznapi affér, de lehet belőle elegáns, sőt, ünnepi lakoma is, ha a megfelelő receptet választjuk. Az alábbiak (szerintünk) mind megfelelőek.
NosaltyAz egyre jobban elszálló árak mellett már nem könnyű fejben tartani, hogy akkor most mi számít olcsónak. Nagyon sok minden, ami régen filléres volt, ma már nem az, és szinte úgy kell vadászni a pénztárcabarát megoldásokat. Az otthoni alkotással sokat lehet spórolni, persze nem minden ötlet jó ötlet. Most (nagyjából) konkrét számokon keresztül válik láthatóvá, hogy mivel éri meg otthon vesződni, mert mi itt, a Nosaltynál bizony kiszámoltuk.
Lakos BenedekKopogtat az ajtónkon a zimankó, készüljünk fel rá egészséges fogásokkal. Az alábbi vitaminsaláták például tele vannak ízes, színes és harsány alapanyagokkal, amelyek még a szervezettel is jót tesznek.
NosaltyMit kapunk, ha főtt burgonyát és lisztet összegyúrunk? Az egyszerű válasz e kérdésre természetesen a gnocchi lenne (vagy a nudli, de ebbe most ne menjünk bele), azonban ha bonyolítani szeretnénk kicsit a dolgokat, nézzük meg, hogy mégis milyen arányban kell ezeket az alapanyagokat vegyítenünk ahhoz, hogy a végeredmény tényleg a lehető legfinomabb legyen!
Lakos BenedekMa egy kókusztejtől lágy lencselevest készítsünk, ami után pont elegendő egy téli ízeket idéző diós céklasaláta, s így még a különleges gyömbérkenyér is elfér a gyomrunkban.
NosaltyA mai menü mottója legyen a kiadós fogások felhozatala, ugyanis a levestől kezdve a desszertig csupa tartalmas finomság vár.
Sokan nem lesznek boldogok, amikor átfutják a listát.
A konyha egyik legnehezebben takarítható területe, ahol rengeteg kosz gyülemlik fel. Otthon Tippünkben megmutatjuk, hogyan szabadulhatunk meg tőle.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...