12 húsétel, melyet a tejszín tesz selymessé
Egy remek húsételt még tökéletesebbé tehet egy kis tejszín, mely laktatóvá és selymessé teszi az adott fogást, ráadásul a köretünket is körbe öleli.
NosaltyEgy remek húsételt még tökéletesebbé tehet egy kis tejszín, mely laktatóvá és selymessé teszi az adott fogást, ráadásul a köretünket is körbe öleli.
NosaltyA tejszín önmagában is zseniális, azonban gazdag, természetesen édeskés íze kiegészülhet különböző aromákkal, ráadásul egy borzasztóan egyszerű folyamat során. A Napi Tipp megmutatja, hogyan varázsolhatod citrusossá, fahéjassá, csípőssé.
Lakos BenedekTeljesen mindegy, hogy az eredeti recept szerint, tojással szereted, vagy jobban kedveled a tejszínt, ebben a listában mind a kettőre találsz példát. Ez eredetiben azonban nincs tejszín, ezt ne feledjük!
NosaltyNincs kedved a konyhában állni, de ennél valami finom, laktató főételt? Készítsd el valamelyik ínycsiklandó csirkés fogásunkat, nem fogod megbánni!
NosaltyA megszokott és jól bevált tojássütési módszerrel ugyan semmi baj nincsen, de természetesen mindig van hová fokozni a dolgokat. Ezt a célt szolgálja az olaj lecserélése is: egy másik alapanyaggal ugyanis fenséges, karamellizált aljú, tökéletes állagú tükürtojást kaphatunk.
Hering AndrásGyors, laktató és finom ételre vágysz? A klasszikus tejszínes csirkét számtalan módon lehet ízesíteni és variálni, éppen ezért nagyon ajánlott valamelyik receptet elkészíteni, ha gyorsan akarod letudni a főzést.
NosaltyAz otthon felvert tejszínhabnál nincsen jobb dolog: ettől lesz az a nagy kehely gesztenyepüré vagy somlói olyan istenien dekadens. De mihez kezdjünk, ha tejszín nélkül maradunk a konyhában?
NosaltyA karácsonyi készülődés egyik legfontosabb kérdése, hogy milyen menü kerüljön majd az asztalra. Bár meghatározóak a különféle divatirányzatok és gasztrotrendek, azért a legtöbb családban a hagyományok forgatják a fakanalat. (x)
HirdetésA tejszínnel készített levesek mindegyike mély, megnyugtató ízéről és selymes, gazdag állagáról ismerszik meg. Mindegy, hogy krém-, ragu-, húsos vagy zöldséges levesről van szó, a tejszín határozottan finomabbá teszi az összeset.
NosaltyVannak dolgok a konyhában, amelyek állandóan rögzített pályán mozognak. Például a tejszínhab: gyümölcsre, fagylaltra és süteményre, azaz elsősorban édes dolgokra halmozzuk, és a sós oldalról teljesen megfeledkezünk. Ez pedig nagy hiba.
Lakos BenedekA tejszínhab frissen a legfinomabb és a legszebb, ahogy légies halmokban tornyosul a kedvenc desszertünk tetején. Persze néha úgy hozza az élet, hogy egy kicsit előre kell készülnünk, hogy ne legyen nagy rohanás a főzésből. Ahhoz, hogy a tejszínhab megőrizze legjobb tulajdonságait, vessük be a lenti trükkök egyikét.
Lakos BenedekA tejszín egyike a legkönnyebben romlandó élelmiszereknek, akár a hűtőben is pár nap alatt használhatatlan lesz. Ha túl sokat vettünk, vagy nem használtuk fel az összeset, fagyasszuk le: itt vannak hozzá a legjobb tippek.
Lakos BenedekItt az ideje, hogy letedd a flakont, és te magad készítsd a desszertek tökéletes megkoronázásához a tejszínhabot. Egyszerű, mégis nagyszerű módja, hogy feldobd a desszerted.
Szász NóriVajat otthon? Egyáltalán nem nehéz, és az íze megéri azt a kis fáradságot. Íme néhány tipp és tudnivaló az otthoni vajkészítésről.
NosaltyIgazi ínyencség ez a vega tatár, amit beilleszthetsz a karácsonyi menübe, ha húsmentes, felvágós előételt szeretnél tálalni.
GrétiA szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.
Kormos LiliMegettél egy nagy tál babot, és most ennek a következményei miatt szenvedsz? A bab köztudottan puffasztó étel, Napi Tippünkben azonban eláruljuk, legközelebb hogyan készítsd el, hogy megelőzd a nem kívánatos mellékhatásokat!
Szász NóriA karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Aktuális kedvenc köreteink szépek, minőségiek, klasszikusak és újhullámosak egyben. Karácsonyra (is) pazar mind!
Átnyálaztuk a legnagyobb szupermarketek akciós újságjait, hogy ezzel ne kelljen már időt vesztegetned karácsony előtt.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...