6 vérbeli olasz szendvics, ami kiveri a fejedből a májkrémes...
Pizza pipa, tészta is, de most jöjjön a legalapvetőbb műfaj, amiről mégis keveset beszélünk. Pedig az olaszok tisztelik, szeretik, és lépten-nyomon fogyasztják is.
NosaltyPizza pipa, tészta is, de most jöjjön a legalapvetőbb műfaj, amiről mégis keveset beszélünk. Pedig az olaszok tisztelik, szeretik, és lépten-nyomon fogyasztják is.
NosaltyMielőtt végleg búcsút intenénk a nyár lédús paradicsomjainak, gondoltam, megérne egy misét megemlékezni azokról a zseniális módokról, ahogyan a nagyvilág különböző pontjain paradicsomot és kenyeret ötvöznek az emberek. Meglepetésemre 6 ilyen tradicionális receptet is találtam, amelyek közös alapanyagaik ellenére mind a saját, teljesen külön világukat képviselik ezen a nyárzáró terülj-terülj asztalkán.
Lakos BenedekA szendvics akkor jó, ha rendesen meg van pakolva, az alábbi focaccia pedig élen jár ebben. Akár egy laktatató nyári ebéd is válhat belőle, biztosan nem maradunk utána éhesek.
NosaltyEgyszerűen nem volt időd összedobni ebédet a munkába, és maradék sincs otthon a tegnapiból? Ezeket a gyors szendvicseket akár indulás előtt is összeállíthatod.
NosaltyVége az unalmas szalámis és párizsis szendvicseknek. A következőkben olyan, minden igényt kielégítő, remek vacsoraötleteket mutatunk, amelyek garantáltan elnyerik majd a tetszésedet! (x)
HirdetésA bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.
Hering AndrásLogikusnak tűnik, hogy amíg az ételünk szépen melegszik a mikrohullámú sütőben, addig mi elpakoljunk a szobában vagy leszaladjunk a szeméttel. De ahogy a gáztűzhelyen nem hagyunk ételt őrizetlenül – legalábbis csak kivételes esetekben –, úgy a mikrót sem jó ötlet működés közben magára hagyni.
Szabó AnnaLegyen szó húslevesről, fasírtról vagy pörköltről, a petrezselyem bármelyikben helyet kaphat, ahogy sok más magyaros fogásban is. Mégis aligha vagyunk tisztában azzal, hogy ezek a zöld levélkék valódi szuperélelmiszernek számítanak.
Szabó AnnaA karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Aktuális kedvenc köreteink szépek, minőségiek, klasszikusak és újhullámosak egyben. Karácsonyra (is) pazar mind!
Készüljön ma kiskonyhánkban gesztenyéből krémleves, ropogósra rántott lazac főételnek és egy flódnis pohárkrém, amihez bejglit használunk.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...