85 százalékkal kerül többe az egyik alapfűszerünk, mint egy éve
Az említett alapfűszer ára egy év alatt 85 százalékkal, 3 év alatt pedig összesen 122 százalékkal emelkedett.
NosaltyAz említett alapfűszer ára egy év alatt 85 százalékkal, 3 év alatt pedig összesen 122 százalékkal emelkedett.
NosaltyHa azt gondoljuk, hogy az ételek fűszerezése csak annyiból áll, hogy néhány ízes port beleszórunk a fazékba, akkor gondoljuk át a dolgot még egyszer! A mai Napi Tipp egy csodás módszert mutat, amitől a fűszerezés és az étel is a következő szintre lépnek.
Lakos BenedekA fűszerek használata is ugyanúgy lehet szezonális, mint a zöldségeké, gyümölcsöké. Sőt, teljesen természetes ez a változás, hiszen az ízesítés és a felhasznált alapanyagok nem ugyanazok egyik hónapban sem. Lássuk, melyek az őszi nagyágyúk!
Lakos BenedekA fűszerek minden ételt finomabbá tesznek, ez nem vitás. A húsokat is istenien ízesítik, azonban kétszer olyan fontos a használatuk a húsmentes főzésben, mivel gyakran ezek adják az ízek fő alapját. Nézzünk pár kiváló példát.
Lakos BenedekAz egész fűszer tagadhatatlanul jobb, mint az őrölt, hiszen aromásabb, erősebb és hatékonyabb. A legtöbb recept mégis por formájában kéri az ízesítőket, ezért tanuljuk meg most átváltani őket.
Lakos BenedekVannak fogások, amelyek otthon a legjobbak, más ételek meg valahogy mindig finomabbak étteremben elkészítve, mert ha otthon próbálkozik velük az ember, valahogy sosem közelítik meg az éttermi változatot. Mutatunk pár tippet, amitől ez megváltozik.
Szekeres DóraAmikor azt a nevet halljuk, hogy Nigella, valószínűleg először a brit tévés szakácsnő jut eszünkbe. Azonban van valami más is, ami ezen a néven fut: ez pedig nem más, mint egy izgalmasan aromás fűszer. Ismerjük meg!
Lakos BenedekSzárított vagy friss fűszer – mikor melyiket érdemes használni főzésnél, és lehet-e őket helyettesíteni egymással? Segítünk!
Szász NóriMinden otthoni fűszernövény-termesztőnek ismerős lehet, hogy a rendszeresen szüretelt levelek tárolása nehézkes feladat. Soha ki nem merülő fűszerpolcunk lesz a konyhában, ha megtanulunk megfelelően szárítani.
Lakos BenedekÖrökös vitatéma, hogy az egyes fűszerek és ízesítők friss vagy szárított formában jobbak-e. A gyömbér esetében is felmerül ez a kérdés, ezért most minden előnyt és hátrányt szemügyre veszünk.
Lakos BenedekA fűszerek világában nem könnyű tájékozódni, annyi féle különböző variáció létezik. Megéri azonban megismerkedni minél több szereplővel, most a borson van a sor.
Lakos BenedekLegyen szó levesről, alapléről vagy mártásról, érdemes jóféle és sokféle fűszerrel, illetve friss vagy szárított zöldfűszerrel megspékelnünk a receptet. Ezzel biztos nem mondunk újat, de adunk pár tippet, hogy mi és hogyan kerüljön a csokorba.
Karsai RoniBár imádunk friss fűszernövényekkel főzni, sokan a könnyebb megoldást választjuk, és inkább szárított, bolti fűszereket használunk az ételek ízesítéséhez. Hogyan lehet még intenzívebbé tenni a fűszerek ízét? Mutatjuk!
Masszi- Rigó CsillaNem nagyon lehet unatkozni, mióta a MOHU palackvisszaváltó rendszere üzemel hazánkban. Most úgy tűnik, újabb szigorítást vezethetnek be.
NosaltySzükségünk van olyan alapanyagokra, amelyek természetesen is feltöltik vitaminraktárainkat. Erre kiváló megoldás például a citrusok fogyasztása. Ezúttal a salátátokba csempészünk némi narancsot!
NosaltyMost sok helyen olcsóbb az áfonya, csapj le rá, és tedd tortába: ha közeleg egy családi szülinap, ha nem, mindenképp sikere lesz, és imádni fogja, aki kóstolja!
NosaltyNem nagyon lehet unatkozni, mióta a MOHU palackvisszaváltó rendszere üzemel hazánkban. Most úgy tűnik, újabb szigorítást vezethetnek be.
Ugyan szép őszünk van, de a hideg csak be-bekúszik a napjainkba. Védekezhetünk ellene sállal-sapkával, meleg teával, vagy talán a módszerek leghatásosabbikával: ízletes és melengető komfortételekkel.
A palackvisszaváltó automatákat üzemeltető MOHU elmondta, mi az oka a nemrég bevezetett 5000 forintos limitnek, amit az automatáknál eszközöltek. Mint kiderült, nem önszántukból döntöttek a limit mellett.