85 százalékkal kerül többe az egyik alapfűszerünk, mint egy éve
Az említett alapfűszer ára egy év alatt 85 százalékkal, 3 év alatt pedig összesen 122 százalékkal emelkedett.
NosaltyAz említett alapfűszer ára egy év alatt 85 százalékkal, 3 év alatt pedig összesen 122 százalékkal emelkedett.
NosaltyHa azt gondoljuk, hogy az ételek fűszerezése csak annyiból áll, hogy néhány ízes port beleszórunk a fazékba, akkor gondoljuk át a dolgot még egyszer! A mai Napi Tipp egy csodás módszert mutat, amitől a fűszerezés és az étel is a következő szintre lépnek.
Lakos BenedekA fűszerek használata is ugyanúgy lehet szezonális, mint a zöldségeké, gyümölcsöké. Sőt, teljesen természetes ez a változás, hiszen az ízesítés és a felhasznált alapanyagok nem ugyanazok egyik hónapban sem. Lássuk, melyek az őszi nagyágyúk!
Lakos BenedekA fűszerek minden ételt finomabbá tesznek, ez nem vitás. A húsokat is istenien ízesítik, azonban kétszer olyan fontos a használatuk a húsmentes főzésben, mivel gyakran ezek adják az ízek fő alapját. Nézzünk pár kiváló példát.
Lakos BenedekAz egész fűszer tagadhatatlanul jobb, mint az őrölt, hiszen aromásabb, erősebb és hatékonyabb. A legtöbb recept mégis por formájában kéri az ízesítőket, ezért tanuljuk meg most átváltani őket.
Lakos BenedekVannak fogások, amelyek otthon a legjobbak, más ételek meg valahogy mindig finomabbak étteremben elkészítve, mert ha otthon próbálkozik velük az ember, valahogy sosem közelítik meg az éttermi változatot. Mutatunk pár tippet, amitől ez megváltozik.
Szekeres DóraAmikor azt a nevet halljuk, hogy Nigella, valószínűleg először a brit tévés szakácsnő jut eszünkbe. Azonban van valami más is, ami ezen a néven fut: ez pedig nem más, mint egy izgalmasan aromás fűszer. Ismerjük meg!
Lakos BenedekSzárított vagy friss fűszer – mikor melyiket érdemes használni főzésnél, és lehet-e őket helyettesíteni egymással? Segítünk!
Szász NóriMinden otthoni fűszernövény-termesztőnek ismerős lehet, hogy a rendszeresen szüretelt levelek tárolása nehézkes feladat. Soha ki nem merülő fűszerpolcunk lesz a konyhában, ha megtanulunk megfelelően szárítani.
Lakos BenedekÖrökös vitatéma, hogy az egyes fűszerek és ízesítők friss vagy szárított formában jobbak-e. A gyömbér esetében is felmerül ez a kérdés, ezért most minden előnyt és hátrányt szemügyre veszünk.
Lakos BenedekA fűszerek világában nem könnyű tájékozódni, annyi féle különböző variáció létezik. Megéri azonban megismerkedni minél több szereplővel, most a borson van a sor.
Lakos BenedekLegyen szó levesről, alapléről vagy mártásról, érdemes jóféle és sokféle fűszerrel, illetve friss vagy szárított zöldfűszerrel megspékelnünk a receptet. Ezzel biztos nem mondunk újat, de adunk pár tippet, hogy mi és hogyan kerüljön a csokorba.
Karsai RoniBár imádunk friss fűszernövényekkel főzni, sokan a könnyebb megoldást választjuk, és inkább szárított, bolti fűszereket használunk az ételek ízesítéséhez. Hogyan lehet még intenzívebbé tenni a fűszerek ízét? Mutatjuk!
Masszi- Rigó CsillaNem mindig jut idő a desszert elkészítésére, de ha úgy érzed, valami nagyon hiányzik az ebéd után, akkor pikk-pakk összedobható kevert sütire essen a választásod, amit a kefir tesz különlegessé.
NosaltyKrémlevest a legkülönfélébb zöldségekből főzhetünk, a legkülönbözőbb színekben, ráadásul mindegyiket ezerféle mód ízesíthetjük. A lényeg csak egy: hogy minden tál leves kellően sűrű legyen!
NosaltyKönnyen és kellemesen laktató menüsor vár titeket, reméljük, ízlik majd: gombakrémleves, cukkinis rizottó és földimogyorós krokant vár rátok.
NosaltyMolnár Dávid hétköznap a 24.hu újságírója, hétvégén azonban vegán cukrásszá avanzsál, desszertkölteményeit, amelyek megszólalásig hasonlítanak az „eredeti”, nem vegán változatra pedig Instagram-oldalán és blogján osztja meg. Január hosszú évek óta a vegán táplálkozás hónapja, ennek apropóján beszélgettünk Molnár Dáviddal a vegán sütés-főzés rejtelmeiről.
Nem kell ahhoz, gyűjtőnek lenni, hogy egy-egy különleges és értékes papír- vagy aprópénzt magadénak tudhass. Elég, ha néha ellenőrzöd milyen visszajárót kaptál a boltban, ugyanis egy pár forint akár tízezreket is érhet.
Nem mindig jut idő a desszert elkészítésére, de ha úgy érzed, valami nagyon hiányzik az ebéd után, akkor pikk-pakk összedobható kevert sütire essen a választásod, amit a kefir tesz különlegessé.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...