Hatalmas Michelin-siker – két kétcsillagos étterme van az országnak
Két kétcsillagos étteremmel és két új, első Michelin-csillagát kiérdemelt vendéglátóhellyel gazdagodott a magyar gasztronómia.
NosaltyKét kétcsillagos étteremmel és két új, első Michelin-csillagát kiérdemelt vendéglátóhellyel gazdagodott a magyar gasztronómia.
NosaltyEddig példátlan módon 3 magyar Michelin-csillagos séf is a jelöltek közé került a szeptember végén Madridban megrendezett Best Chef Awards gálán.
NosaltyNyert már Bocuse d’Ort, ahogy ő mondja, véletlenül, nyitott bisztró-éttermet a piacon, ami azóta folyamatos telt házzal üzemel az Attila úton, a Standdal pedig nyolc hónappal a nyitás után Michelin-csillagot nyertek. Mindeközben receptvideókat készít, amiből bárki megtanulhatja, hogy kell Széll Tamás-féle rakottkrumplit csinálni. A Stand és a Stand25 séfjével többek között Bocuse d’Orról és a hotelkonyhákról is beszélgettünk.
Kormos LiliA bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.
Hering AndrásLogikusnak tűnik, hogy amíg az ételünk szépen melegszik a mikrohullámú sütőben, addig mi elpakoljunk a szobában vagy leszaladjunk a szeméttel. De ahogy a gáztűzhelyen nem hagyunk ételt őrizetlenül – legalábbis csak kivételes esetekben –, úgy a mikrót sem jó ötlet működés közben magára hagyni.
Szabó AnnaLegyen szó húslevesről, fasírtról vagy pörköltről, a petrezselyem bármelyikben helyet kaphat, ahogy sok más magyaros fogásban is. Mégis aligha vagyunk tisztában azzal, hogy ezek a zöld levélkék valódi szuperélelmiszernek számítanak.
Szabó AnnaA karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Aktuális kedvenc köreteink szépek, minőségiek, klasszikusak és újhullámosak egyben. Karácsonyra (is) pazar mind!
Készüljön ma kiskonyhánkban gesztenyéből krémleves, ropogósra rántott lazac főételnek és egy flódnis pohárkrém, amihez bejglit használunk.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...