Mit főzzek ma? Karalábéleves, spenótos tészta és rengős túrós rétes...
A mai menüvel egyértelműen a tavaszra készülünk, hiszen már csak néhány nap, és itt a március.
NosaltyA mai menüvel egyértelműen a tavaszra készülünk, hiszen már csak néhány nap, és itt a március.
NosaltyKészülj fel, mert a most következő csodás zöld, spenótos tészták nemcsak az ízlelőbimbóidat kényeztetik majd, hanem a szemeidet is.
NosaltyMa nem kerül hús az asztalunkra, gyönyörű és színes ételek ellenben igen!
NosaltyCéklás, spenótos, medvehagymás, paradicsomos, avokádós? Robbantsd be a hetet egy gyors, de picit sem átlagos tésztával!
NosaltyA mai menüsorban magyaros és olaszos fogás is vár titeket: a leves tárkonyos-csirkés, a főétel tejszínes-spenótos, a süti pedig almás-morzsás legyen!
NosaltySpenótos tészta, spárgás gnocchi, tojásos nokedli, szaftos gombacurry, kéksajtos ravioli, töltött paradicsom, és mind-mind mascarponétól krémes!
NosaltyMár kibújtak a tavaszi földből az első zsenge spenótlevelek, így érdemes belőlük valami finomat főzni. A spenótos ételek tárháza igen tágas, így van bőven miből válogatni.
NosaltyA mai napon ízekben gazdag fogásokat javasolunk, amelyek mégis gyorsan elkészülnek.
NosaltyA múlt héten sem vesztegettük az időnket: megtanítottunk titeket fantasztikus ételfotókat készíteni, három gyönyörűséges hummuszvariációt mutattunk nektek, és megismertettünk titeket az új kedvenc padlizsános villámfogásunkkal.
NosaltyRégóta terveztem, hogy hobbiszakács pályafutásom első ikonikus fogásának receptjét megosztom veletek, de arra nem számítottam, hogy a spenótos tésztám történetének fogalmazása és kutatása közben nem várt fordulatokba is ütközöm. Pedig annyira szép és kerek volt az egész...
Hering AndrásGyömbéres-fokhagymás erőleves buggyantott tojással kezdésnek, majd egy fincsi spenótos tészta jöjjön, amit csupa csokis lúdláb szelettel folytatunk.
NosaltyA bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.
Hering AndrásLogikusnak tűnik, hogy amíg az ételünk szépen melegszik a mikrohullámú sütőben, addig mi elpakoljunk a szobában vagy leszaladjunk a szeméttel. De ahogy a gáztűzhelyen nem hagyunk ételt őrizetlenül – legalábbis csak kivételes esetekben –, úgy a mikrót sem jó ötlet működés közben magára hagyni.
Szabó AnnaLegyen szó húslevesről, fasírtról vagy pörköltről, a petrezselyem bármelyikben helyet kaphat, ahogy sok más magyaros fogásban is. Mégis aligha vagyunk tisztában azzal, hogy ezek a zöld levélkék valódi szuperélelmiszernek számítanak.
Szabó AnnaA karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Aktuális kedvenc köreteink szépek, minőségiek, klasszikusak és újhullámosak egyben. Karácsonyra (is) pazar mind!
Készüljön ma kiskonyhánkban gesztenyéből krémleves, ropogósra rántott lazac főételnek és egy flódnis pohárkrém, amihez bejglit használunk.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...