A zöldség, mely segít, ha bedugult az orrod
A nátha egyik legkellemetlenebb tünete, ha bedugul az orrunk. Szerencsére van egy zöldség, mely könnyen elérhető, és orvosolhatja a problémát.
NosaltyA nátha egyik legkellemetlenebb tünete, ha bedugul az orrunk. Szerencsére van egy zöldség, mely könnyen elérhető, és orvosolhatja a problémát.
NosaltySóskából a legtöbb magyar konyhában főzelék készül: amíg kitartanak a friss, fanyar levelek, addig krémes péppé alakítjuk őket, és tükörtojással tálaljuk. De mi lenne, ha valami egészen más irányba indulnánk el vele?
Hering AndrásSokan vannak, akik a gyerekkori rossz és keserű emlékek miatt felnőttként sem akarnak esélyt adni a sóskának. Pedig egy mennyei alapanyagról van szó, amely nemcsak egészséges, de finom is, a kérdés csak az, hogyan készítjük el.
GrétiAz egyik legmegosztóbb alapanyag a sóska, ami fanyarságával és savanyú ízével a legtöbb embert ki tudja kergetni a világból. Pedig pont ezektől a tulajdonságoktól igazán különleges, most pedig séfek mondják el, hogyan érdemes felhasználni.
Nábelek Zsófi„Úristen, tényleg, a sóska igazából savanyú, nekem oviból csak az édes íz volt meg" – ez a felkiáltás hangzott el az első falat után, és megint új kedvencünk lett. Sóskavaj, te fanyar csoda!
Hering AndrásMegosztó zöldség, amelyért vagy rajongunk, vagy messziről elkerüljük. A sóska jól elkészítve egy igazi kuriózum, amit tavasztól frissen, vagy fagyasztva egész évben bátran készíthetünk, érdemes kísérletezni vele, mert nagyon egészséges és finom ételek készíthetők belőle.
Szekeres DóraA sóskát vagy imádjuk, vagy utáljuk, megosztó, egészen különlegesen savanyú ízével nem mindenki tud megbarátkozni, pedig jól elkészítve az egyik legkülönlegesebb zöldségfélénk, amely nemcsak egészséges, hanem egyedi is.
Szekeres DóraAz utóbbi években kicsit háttérbe szorult a sóskafogyasztás, pedig nagyon értékes zöldségről beszélünk, aminek rengeteg jótékony hatása van.
Liptai LillaA bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.
Hering AndrásLogikusnak tűnik, hogy amíg az ételünk szépen melegszik a mikrohullámú sütőben, addig mi elpakoljunk a szobában vagy leszaladjunk a szeméttel. De ahogy a gáztűzhelyen nem hagyunk ételt őrizetlenül – legalábbis csak kivételes esetekben –, úgy a mikrót sem jó ötlet működés közben magára hagyni.
Szabó AnnaLegyen szó húslevesről, fasírtról vagy pörköltről, a petrezselyem bármelyikben helyet kaphat, ahogy sok más magyaros fogásban is. Mégis aligha vagyunk tisztában azzal, hogy ezek a zöld levélkék valódi szuperélelmiszernek számítanak.
Szabó AnnaA karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Aktuális kedvenc köreteink szépek, minőségiek, klasszikusak és újhullámosak egyben. Karácsonyra (is) pazar mind!
Készüljön ma kiskonyhánkban gesztenyéből krémleves, ropogósra rántott lazac főételnek és egy flódnis pohárkrém, amihez bejglit használunk.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...