10 szerfelett szaftos sertéssült, amit sértés lenne kihagyni
Rengeteg ínycsiklandó ételt készíthetünk sertéshúsból: a szeletek, dagadók és csülkök megannyi formában érkezhetnek a tányérra. Tényleg nagy kár lenne őket kihagyni.
NosaltyRengeteg ínycsiklandó ételt készíthetünk sertéshúsból: a szeletek, dagadók és csülkök megannyi formában érkezhetnek a tányérra. Tényleg nagy kár lenne őket kihagyni.
NosaltyNem könnyű sok embert etetni, főleg nem hússal. Az alábbi receptek azonban mind erre az egy célra lettek kitalálva: hogy sokan jóllakjanak belőlük. Ki éhes?
NosaltyMikor jó egy sertéshúsos étel? Először is akkor, ha nagyon-nagyon sok szaftja van. Persze a harsány, szezonális ízek és a bátor fűszerezés sem elhanyagolható, csakúgy, mint a megfelelő körítés. Nos, a lenti receptek ezeket mind tudják.
NosaltyGazdag és nagyon tartalmas főételeket gyűjtöttünk össze nektek, hogy semmiképp se maradjatok éhesek az ebéd vagy a vacsora után. Főszerepben ezúttal a hús!
NosaltyEgyél egy nagy tányérral egyik tartalmas levesünkből, mind sűrű és laktató, biztosan nem maradsz éhes, bármelyiket is választod.
NosaltyA darált hús annyira univerzális alapanyag, hogy végtelelen mennyiségű receptet kitalálhatunk vele. Most tizenhármat hoztunk.
NosaltyKészítsünk egy klasszikus, sült sertéshúsos fogást, mert ezekkel lehetetlen mellényúlni. Szaftosak, omlósak, de ha kell, ropogósak és aranybarnák. Serpenyőben, sütőben, rántva vagy roston: mindegy, hogyan sütjük, a siker (és az üresre törölt tányér) garantált.
NosaltyA karaj a sertésrészek soványabb, kevésbé zsíros válfaja, ezért még a hölgyek vagy a diétázók is választhatják néhanapján. Igen sokféleképpen elkészíthető, nézd csak!
NosaltySertésszűz, szűzérme, szűzpecsenye – nevezzük bárhogy is, ez egy igen nemes része a disznónak, amit némi odafigyeléssel gyorsan és profin elkészíthetünk. Nem érdemes túlkészíteni, a rozé pinkes árnyalatában dalra fakadunk, olyan finom lesz. Alacsony zsírtartalma miatt élettanilag is kedvezőbb, és egy diétásabb étrendben is elfér.
Karsai RoniBár a vadast neve alapján is vadhússal illik elkészíteni, mi hoztunk egy klasszikus és két alternatív változatot, amelyek igazi kedvencek lehetnek otthon is.
NosaltyMivel a csirkemell január 1-jén tiltólistás, ezért összeszedtünk pár kalóriaszegény sertéshúsos fogást, ami az alakodat sem bántja, és a szerencsédet is meghozza.
NosaltyA bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.
Hering AndrásLogikusnak tűnik, hogy amíg az ételünk szépen melegszik a mikrohullámú sütőben, addig mi elpakoljunk a szobában vagy leszaladjunk a szeméttel. De ahogy a gáztűzhelyen nem hagyunk ételt őrizetlenül – legalábbis csak kivételes esetekben –, úgy a mikrót sem jó ötlet működés közben magára hagyni.
Szabó AnnaLegyen szó húslevesről, fasírtról vagy pörköltről, a petrezselyem bármelyikben helyet kaphat, ahogy sok más magyaros fogásban is. Mégis aligha vagyunk tisztában azzal, hogy ezek a zöld levélkék valódi szuperélelmiszernek számítanak.
Szabó AnnaA karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Aktuális kedvenc köreteink szépek, minőségiek, klasszikusak és újhullámosak egyben. Karácsonyra (is) pazar mind!
Készüljön ma kiskonyhánkban gesztenyéből krémleves, ropogósra rántott lazac főételnek és egy flódnis pohárkrém, amihez bejglit használunk.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...