sárközi ákos

„Mindenki irigyli a rocksztárságot, amit egy séf el tud érni,...

Michelin-csillagos séf, tévés személyiség, és tavaly november óta egy szakácskönyv szerzője. Bár talán a szakácskönyv nem is pontos kifejezés, hiszen egyben életrajzi kötetről is van szó, amelyből az olvasók megtudhatják, milyen út vezetett el a Konyhafőnök zsűripultja mögé, és azon túlra. A Textúra étteremben beszélgettünk Sárközi Ákossal a nagymamája ausztrál salátájáról, portugáliai tapasztalatokról és a hibázás szükségességéről.

Szász Nóri

Balaton Wine & Gourmet – itt a veszprémi gasztroünnep teljes...

A balatoni régió gasztronómiájának jelentős szereplői várják szeptember 29. és október 2. között Veszprémben a Balaton Wine & Gourmet látogatóit. A kiállítók mellett a négy nap során összesen mintegy félszáz izgalmas program: Michelin-csillagos séfek és japán mesterszakács élményétkezései, bor, sake, whiskey, cava és jerez mesterkurzusok és vezetett kóstolók, borszakmai élménysátor, nagyszínpadi étel- és italbemutatók, valamint többek között a két vendégország, Japán és Spanyolország kulturális és kulináris programjai, kimono-show, taiko dobkoncert, flamenco előadás, paella- és sushishow.

Hirdetés

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...