Kedvenc leveszöldségünk a legdurvábban dráguló élelmiszer jelenleg
Meglepő lehet, de úgy tűnik, az egyik legalapvetőbb és nemrégiben még kifejezetten olcsónak számító zöldségünk ára emelkedik jelenleg a legbrutálisabban és -gyorsabban.
NosaltyMeglepő lehet, de úgy tűnik, az egyik legalapvetőbb és nemrégiben még kifejezetten olcsónak számító zöldségünk ára emelkedik jelenleg a legbrutálisabban és -gyorsabban.
NosaltyA répának kifejezetten jót tesz, ha nemcsak nyersen fogyasztjuk, de főzve is.
NosaltyA villásreggelik elengedhetetlen része a sült bacon, de hogy helyettesítsük ezt a Veganuár alatt, vagy ha egyáltalán nem eszünk húst? Íme egy egyszerű, de nagyszerű növényi alternatíva.
NosaltyRitkán adhatunk hírt az utóbbi időben arról, hogy valamilyen élelmiszer ára stagnált, arról pedig pláne nem, hogy csökkent. Pedig akadnak ilyenek is.
NosaltyJanuárban általában még annál is kevesebb a pénz, mint megszoktuk. Főzzünk és süssünk most kapható, egészen olcsó, szezonális és univerzális zöldségekkel, lehetőleg húsmentesen.
NosaltyA répák, fehérrépák, zellerek és más gyökérzöldségek kiváló alapot adnak megannyi őszi fogáshoz, használjuk őket bőséggel.
NosaltyA sárgarépából mennyei krémlevest lehet készíteni, mely az ősz egyik nagy sztárja lehet. Színe és kissé édeskés íze miatt talán még a gyerekek is szívesebben bekanalazzák.
NosaltyDobd fel a szürke hétköznapokat egy finom, friss, forró zöldséges levessel! Mutatunk pár receptet, amit gyorsan elkészíthetsz.
NosaltyÍnség idején (mint például most) nem engedhetjük meg magunknak, hogy bármit is elpazaroljunk. A zöldséghulladékok például nagyon értékesek tudnak lenni a konyhában, nézzük, miket tudunk hasznosítani.
Lakos BenedekA nyár színe az aranyló napsárga, amely visszaköszön a kukoricában, a gyönyörű barackokban, a húsos paprikákban. Ősszel, mikor egyre sötétednek a napjaink, érdemes néhány finom idényzöldséggel megidézni ezeket a sárgában pompázó napokat, és egyúttal ráhangolódni az őszi hangulatokra is.
Szekeres DóraHa magától a répától nem is, a boldogságtól biztosan áriákat fütyörészünk majd, miközben ezeket az isteni fogásokat fogyasztjuk. A levestől a desszertig minden alkalommal kapunk egy esélyt, hogy használjuk a répát, éljünk vele bátran!
NosaltyBár a répa hűtőben hetekig frissen eláll, (főleg, ha folpackba csomagoljuk), néha van, hogy a zöldség veszít feszességéből és nedvességtartalmából, kicsit megpuhul, gumisabbá válik. Egy gyors és egyszerű trükkel azonban lehet megoldást találni a problémára!
NosaltyIgenis tehetünk zöldséget a süteménybe: erre az egyik legjobb példa a répa. A répatortán túl persze megannyi lehetőség adódik, hogy meglepőbbé tegyünk egy-egy édességet a narancssárga zöldség segítségével.
NosaltyA répát fogyasztás előtt mindig meghámozzuk, a lehántolt vékony kéreg azonban rengeteg dologra jó lehet még a konyhában. Mutatunk néhány tippet, a lényeg, hogy ezt az értékes alapanyagot nem szabad a szemétbe dobni!
Masszi- Rigó CsillaUgyan a húsvéti ünnepkör szinte kötelezőnek tűnő eleme a copfosra fonott kalács, nem biztos, hogy minden évben neki szeretnénk állni ennek az időigényes és precíz feladatnak. Szerencsére nem is kell: nézzük, mi sülhet még a kalácstésztából!
Lakos BenedekZöldségleves, csirkés főételnek való és egy gyors, de annál finomabb pohárkrém csábít a konyhába, hogy elkészítsd magadnak!
NosaltyA befőttesüvegek jelenleg még nem részei a hivatalos visszagyűjtési hálózatnak, viszont több lehetőség is van a fenntartható újrahasznosításukra.
Németh OrsiVannak ételek, melyeket a gyerekek legtöbbje imád - néhány kivétellel, de ők, mint tudjuk, csak a szabályt erősítik. A gombóclevesek, a rántott csirke, bármi, ami nutellás vagy csokis, de a borsóleves is nagy kedvenc legtöbbjüknél. Ezen a héten nekik kedvezünk!
Levesünk citromtól lesz friss és karalábéval fő, főételünk céklától piros és tunkolható, míg desszertünk a legszebb gyermekkori napokra emlékeztet.
Mind feledkeztünk már meg kamrafiókban hagyott fokhagymáról, ami a legtöbb esetben (ha épp nem penészedik be teljesen) ilyenkor sem hagyja el magát, hanem csírázni kezd. Lássuk, mi ezzel a teendő!
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Van, aki ecetesen szereti, mások több paprikával, van, aki teljesen kihagyja belőle, és sokan szeretik egy kis paprikával vagy paradicsommal feldobni. Nekünk ez a kedvenc verziónk a ...
A TV-ben láttam ezt a receptet. Annyira gyors és egyszerű, szinte elronthatatlan.
Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!