8 borsóleves a csirkeszárnyastól a vajgaluskáson át a sárgaborsóig
Nemcsak nyáron, télen is készülhet egy dögös borsóleves, hiszen az üveges vagy a fagyasztott is nagyon fincsi!
NosaltyNemcsak nyáron, télen is készülhet egy dögös borsóleves, hiszen az üveges vagy a fagyasztott is nagyon fincsi!
NosaltyBár a nagy melegben nem eszünk sok forró levest, hetente vagy havonta egyszer még nyáron is jólesik egy-egy klasszikus.
NosaltyA sárgaborsó-főzeléket persze mind nagyon szeretjük (vagy, ha nem is mindenki, de azért páran biztos), de ismerjük-e az apró, felezett, sárga hüvelyes többi, izgalmas oldalát is?
Lakos BenedekHa az egész hétre nem is, de az első napjára biztosan elég energiát kapunk majd ebből a menüből. Sárgaborsóleves, magyaros nokedli és rizskoch várnak ránk.
NosaltyA szerdai menü sárga színben pompázik majd, hiszen a leves, a főétel és a desszert is tartalmaz egy-egy napsárga összetevőt.
NosaltyA bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.
Hering AndrásLogikusnak tűnik, hogy amíg az ételünk szépen melegszik a mikrohullámú sütőben, addig mi elpakoljunk a szobában vagy leszaladjunk a szeméttel. De ahogy a gáztűzhelyen nem hagyunk ételt őrizetlenül – legalábbis csak kivételes esetekben –, úgy a mikrót sem jó ötlet működés közben magára hagyni.
Szabó AnnaLegyen szó húslevesről, fasírtról vagy pörköltről, a petrezselyem bármelyikben helyet kaphat, ahogy sok más magyaros fogásban is. Mégis aligha vagyunk tisztában azzal, hogy ezek a zöld levélkék valódi szuperélelmiszernek számítanak.
Szabó AnnaA karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Aktuális kedvenc köreteink szépek, minőségiek, klasszikusak és újhullámosak egyben. Karácsonyra (is) pazar mind!
Készüljön ma kiskonyhánkban gesztenyéből krémleves, ropogósra rántott lazac főételnek és egy flódnis pohárkrém, amihez bejglit használunk.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...