7 sárgabarackos fogás, hogy ne csak lekvár készüljön belőle
A sárgabarackból legtöbben lekvárt vagy valamilyen édességet készítenek, pedig kiváló alapanyaga lehet egy-egy főfogásnak is. Lássuk, mit készíthetünk belőle!
NosaltyA sárgabarackból legtöbben lekvárt vagy valamilyen édességet készítenek, pedig kiváló alapanyaga lehet egy-egy főfogásnak is. Lássuk, mit készíthetünk belőle!
NosaltyGyümölcsléként, lekvárként vagy önmagában is nagy kedvencnek számít ez a nyári gyümölcs. A boltokban elég drága, ezért most megmutatjuk, hogy hol szerezheted be a legkedvezőbb áron.
NosaltyNézzük, a heti ételhoroszkóp komoly, tudományos alapon működő rendszere szerint, mely barackos finomságtól olvad el a szívetek!
NosaltyHa van egy dolog, amit nem szabad kihagyni nyáron, az a szilvás és barackos gombóc. Az egyszerű krumplis tészta édes, lédús gyümölcsöket foglal magába, majd morzsában hempereg, végül pedig porcukorral szórva kerül elénk. Mi ez, ha nem boldogság?
NosaltyA grízes tésztát lehetne akár igénytelennek is nevezni, bár inkább csak a „klasszikus” kategóriába esik. Persze bármikor megvan rá a lehetőségünk, hogy egy kicsit elegánsabbá tegyük, minimális pluszköltséggel és pluszmunkával.
Lakos BenedekA baracklekvár sokak kedvence, ilyenkor, nyáron tömegével kerülnek fel a kamra polcaira a narancssárga üvegek. A befőzés folyamata nyilván minden háztartásban más, egy kérdés azonban rendszeresen megosztja a lekvárfőzőket.
Lakos BenedekMindenki egy kicsit másként csinálja a házi baracklekvárt, mi pedig nagyon örülünk, hogy megoszthatjuk veletek 10 kedvencünket! A nyár slágere a sárgabarack, a legjobb helyen végzi, ha lekvár készül belőle!
NosaltyA top 10 legolvasottabb cikkünkben szó volt még a legjobb gyümölcslevesről, mely kapaszkodj meg, teával készül, a bácskai rizses hús igazi, szaftos trükkjeit is elárultuk, ráadásul izgalmas interjút készítettünk Pallag Dávid séffel. És hol van még a vége...
NosaltyJúlius több szempontból is az egyik legszebb hónap, a zöldségek és gyümölcsök rajongóinak pedig kifejezetten kedves lehet ez a pár hét, amikor mindenből frisset, finomat és hazait szerezhetünk be. Most olyan heti menüt hoztunk nektek, amely a legjobb alapanyagokból inspirálódik a hét minden napján!
NosaltyNem csak finom, de egészséges is a sárgabarack, melynek éppen ezekben a hetekben van szezonja. A puha, édes gyümölcs süteményben és lekvárként is imádnivaló, ha azonban megtudod, mennyire jót tesz a szervezetnek, egészen biztosan nem fogsz neki ellenállni.
NosaltyBár a kajszibarack a nyár egyik legfontosabb gyümölcse, hiszen a magyarok egyik legkedveltebb lekvárja készül belőle, és a pálinkák között is előkelő helyet foglal el, hajlamosak vagyunk elfeledkezni arról, milyen sokféle finomság alkotóeleme lehet még.
Szekeres DóraItt a nyár, a következő pár hétben pedig egyaránt válogathatunk a friss sárgabarackból és az őszibarackból is. Íme néhány sütemény, amit szerintünk mindenképpen érdemes elkészítened.
NosaltyMár alig vártad, hogy beleharaphass a barackba, amit az imént vettél, de az íze csalódást okozott, mert még nem egészen érett a gyümölcs? Ezzel a módszerrel besegíthetsz a természetnek a tökéletes ízélményért!
Szász NóriCsodásan narancsszínű, édesen savanykás, ez a sárgabarack. Dobáljuk a legszebb módon édes süteményekbe ezt a mennyei gyümölcsöt!
NosaltyTalán nem gondolkoztál még azon, hogy vajon elég jó-e a sodrófád, pedig van eltérés a különböző formájú nyújtófák között. Otthon Tippünkben eláruljuk, melyik a legjobb típusú sodrófa, és hogy milyen feladatra a legalkalmasabbak az egyes változatok.
Szász NóriNyakunkon az ünnepek, ilyenkor mindenki nagyot akar villantani süteményfronton – persze máskor sem árt, ha tényleg felejthetetlenné teszünk egy linzert, piskótát vagy muffint. Az alábbi alapanyagok bevetésével garantált lesz a siker.
Lakos BenedekGyakran nézik gaznak ezt a törékeny, sárga kis virágot, azonban olyan gyógyhatásokkal bír, melyek egy gyógyszert is felülmúlnak. Ismerjétek meg a vérehulló fecskefüvet!
NosaltyA mai menü mottója legyen a kiadós fogások felhozatala, ugyanis a levestől kezdve a desszertig csupa tartalmas finomság vár.
A konyha egyik legnehezebben takarítható területe, ahol rengeteg kosz gyülemlik fel. Otthon Tippünkben megmutatjuk, hogyan szabadulhatunk meg tőle.
Sokan nem lesznek boldogok, amikor átfutják a listát.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...