12 laktató saláta, ami mellé nem is kérsz majd mást
Néha elég egy adag laktató saláta: ha épp nem akarsz komolyabb dolgokat főzni, vagy nincs időd, az alábbi receptek jól jönnek majd. Találd meg a kedvenced!
NosaltyNéha elég egy adag laktató saláta: ha épp nem akarsz komolyabb dolgokat főzni, vagy nincs időd, az alábbi receptek jól jönnek majd. Találd meg a kedvenced!
NosaltySziasztok! Salátára szavaztok? Most húsmentes változatokat gyűjtöttünk össze nektek, színesek, hüvelyesekkel telik, zöldségekben dúskálók!
NosaltyEgy átlagos, „normálisnak” mondható salátaöntet olajból, ecetből és fűszerekből áll. És míg ezzel is meg lehet szépen ízesíteni egy nagy halom zöldséget, fordítsuk figyelmünket most inkább az abnormális felé.
Lakos BenedekTélen alapvetően más jellegű salátákat érdemes készíteni, mint az év többi szakában. A meleg, sült saláták jóval laktatóbbak, komfortosabbak, egyszóval jobban esnek a hidegben. A Napi Tipp most elmondja, miből érdemes ilyet készíteni.
Lakos BenedekEgy nagy tál csirkesaláta a hét bármelyik napján, a nap bármelyik szakában jóleshet: az alábbi receptek bármelyike szuper lesz ebédre/vacsorára.
NosaltyA világon sokféle káposztasaláta létezik, és mindegyik valamennyire illeszkedik az adott nemzet konyhájához. Nekünk, magyaroknak egy köménymaggal és ecettel ízesített verzió dukál, ha már ennyire szeretünk rántotthúsozni. A Napi Tipp hozza a tökéletes receptet. Jöhet?
Lakos BenedekA majonézes saláta kategóriájának megvannak a maga standard, megszokott, talán kissé meg is unt receptjei... és akkor vannak az alábbiak, amelyek némi színt hoznak ebbe a krémes köretvilágba.
NosaltyIgen, van az a tartalmas saláta, ami olyannyira el tud telíteni, hogy utána úgy érezzük majd, mint ha megettünk volna legalább egy, de akár két főfogást is. Rohanós/lusta napokra bármelyik ilyen recept jól jöhet.
NosaltyMi azt szeretjük a legjobban a bulgursalátákban, hogy még hidegen is isteni finomak, így akár dobozba csomagolva, egy rohanós hétköznapi ebédre is kiválóak!
NosaltyHa nem bírsz leállni a nyári saláták készítésével, akkor kisegítünk: hozunk még egy receptet így a szezon végére. Lényege a szemérmetlen mennyiségű friss petrezselyem, roppanós kiegészítője a paradicsom, az uborka és a hagymák, veleje a kuszkusz, koronája pedig a gránátalma, néhány pötty citrommal.
NosaltyTegyünk a nyári salátákba friss paradicsomot! De ne aprózzuk el a mennyiséget, menjen bele bátran ebből a fanyarkásan édeskés zöldségből (gyümölcsből?), amit úgy imádtok!
NosaltyHa kicsit túlzásba estél húsvétkor, akkor biztosan valami könnyedebb fogásra vágysz. Hoztunk is pár szuper receptet.
NosaltyLak jól ma salátával, nem kell mindig masszív húsokat és főételeket enni. Egy krémleves elég mellé!
NosaltyIndítsátok az évet tartalmas salátákkal, melyekből bizony nem spóroltuk ki az egészséges alapanyagokat és a mesés ízeket sem.
NosaltyKopogtat az ajtónkon a zimankó, készüljünk fel rá egészséges fogásokkal. Az alábbi vitaminsaláták például tele vannak ízes, színes és harsány alapanyagokkal, amelyek még a szervezettel is jót tesznek.
NosaltyMit kapunk, ha főtt burgonyát és lisztet összegyúrunk? Az egyszerű válasz e kérdésre természetesen a gnocchi lenne (vagy a nudli, de ebbe most ne menjünk bele), azonban ha bonyolítani szeretnénk kicsit a dolgokat, nézzük meg, hogy mégis milyen arányban kell ezeket az alapanyagokat vegyítenünk ahhoz, hogy a végeredmény tényleg a lehető legfinomabb legyen!
Lakos BenedekMa egy kókusztejtől lágy lencselevest készítsünk, ami után pont elegendő egy téli ízeket idéző diós céklasaláta, s így még a különleges gyömbérkenyér is elfér a gyomrunkban.
NosaltyA mai menü mottója legyen a kiadós fogások felhozatala, ugyanis a levestől kezdve a desszertig csupa tartalmas finomság vár.
Sokan nem lesznek boldogok, amikor átfutják a listát.
A konyha egyik legnehezebben takarítható területe, ahol rengeteg kosz gyülemlik fel. Otthon Tippünkben megmutatjuk, hogyan szabadulhatunk meg tőle.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...