Így kell majd jelölni a rovarfehérjét tartalmazó élelmiszereket
Ha valaki nem szeretne rovarfehérjét tartalmazó élelmiszereket fogyasztani, akkor ezt a jelzést érdemes figyelnie a termékeken.
NosaltyHa valaki nem szeretne rovarfehérjét tartalmazó élelmiszereket fogyasztani, akkor ezt a jelzést érdemes figyelnie a termékeken.
NosaltyA keleti kultúrákban mindennapos, a nyugati ember számára viszont elsőre mindenképpen idegen látvány a rovar a tányéron. Az Európai Bizottság az elmúlt egy évben három rovarfélét is emberi fogyasztásra alkalmasnak ítélt, így a FuriMuri legújabb részében mi is kipróbáltuk, milyen az íze a lisztkukacnak, a házi tücsöknek és a vándorsáskának, valamint a szaftos, roppanós selyemhernyólárvának.
NosaltyA rovarevést népszerűsíti az Európai Bizottság az európai lakosság körében, ráadásul az Unióban három új rovart is fogyasztásra alkalmasnak ítéltek. De vajon miért jó ez nekünk?
NosaltyAkármennyire is távol áll még az európai emberek többségétől a rovarfogyasztás, a világszerte magának egyre nagyobb teret nyerő élelmiszercsoport számos problémára jelenthet megoldást a jövőben.
NosaltyA világ őrületesen gyorsan változik, vele együtt pedig az is, hogy mi kerül a tányérunkra. Az alternatív – és nagyon fura – étkek sora egyre hosszabb és hosszabb, a jelenlegi állás szerint úgy tűnik, rovarokat fogunk enni a jövőben.
NosaltyKlímatudatos, fenntartható, és minimálisan terheli a környezetet a rovartenyésztés és -fogyasztás, de mennyire reális, hogy lisztkukaccal vagy tücsökliszttel főzzünk otthon?
Nábelek ZsófiA bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.
Hering AndrásLogikusnak tűnik, hogy amíg az ételünk szépen melegszik a mikrohullámú sütőben, addig mi elpakoljunk a szobában vagy leszaladjunk a szeméttel. De ahogy a gáztűzhelyen nem hagyunk ételt őrizetlenül – legalábbis csak kivételes esetekben –, úgy a mikrót sem jó ötlet működés közben magára hagyni.
Szabó AnnaLegyen szó húslevesről, fasírtról vagy pörköltről, a petrezselyem bármelyikben helyet kaphat, ahogy sok más magyaros fogásban is. Mégis aligha vagyunk tisztában azzal, hogy ezek a zöld levélkék valódi szuperélelmiszernek számítanak.
Szabó AnnaA karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Aktuális kedvenc köreteink szépek, minőségiek, klasszikusak és újhullámosak egyben. Karácsonyra (is) pazar mind!
Készüljön ma kiskonyhánkban gesztenyéből krémleves, ropogósra rántott lazac főételnek és egy flódnis pohárkrém, amihez bejglit használunk.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...