Így kell majd jelölni a rovarfehérjét tartalmazó élelmiszereket
Ha valaki nem szeretne rovarfehérjét tartalmazó élelmiszereket fogyasztani, akkor ezt a jelzést érdemes figyelnie a termékeken.
NosaltyHa valaki nem szeretne rovarfehérjét tartalmazó élelmiszereket fogyasztani, akkor ezt a jelzést érdemes figyelnie a termékeken.
NosaltyA keleti kultúrákban mindennapos, a nyugati ember számára viszont elsőre mindenképpen idegen látvány a rovar a tányéron. Az Európai Bizottság az elmúlt egy évben három rovarfélét is emberi fogyasztásra alkalmasnak ítélt, így a FuriMuri legújabb részében mi is kipróbáltuk, milyen az íze a lisztkukacnak, a házi tücsöknek és a vándorsáskának, valamint a szaftos, roppanós selyemhernyólárvának.
NosaltyA rovarevést népszerűsíti az Európai Bizottság az európai lakosság körében, ráadásul az Unióban három új rovart is fogyasztásra alkalmasnak ítéltek. De vajon miért jó ez nekünk?
NosaltyAkármennyire is távol áll még az európai emberek többségétől a rovarfogyasztás, a világszerte magának egyre nagyobb teret nyerő élelmiszercsoport számos problémára jelenthet megoldást a jövőben.
NosaltyA világ őrületesen gyorsan változik, vele együtt pedig az is, hogy mi kerül a tányérunkra. Az alternatív – és nagyon fura – étkek sora egyre hosszabb és hosszabb, a jelenlegi állás szerint úgy tűnik, rovarokat fogunk enni a jövőben.
NosaltyKlímatudatos, fenntartható, és minimálisan terheli a környezetet a rovartenyésztés és -fogyasztás, de mennyire reális, hogy lisztkukaccal vagy tücsökliszttel főzzünk otthon?
Nábelek ZsófiKopogtat az ajtónkon a zimankó, készüljünk fel rá egészséges fogásokkal. Az alábbi vitaminsaláták például tele vannak ízes, színes és harsány alapanyagokkal, amelyek még a szervezettel is jót tesznek.
NosaltyMit kapunk, ha főtt burgonyát és lisztet összegyúrunk? Az egyszerű válasz e kérdésre természetesen a gnocchi lenne (vagy a nudli, de ebbe most ne menjünk bele), azonban ha bonyolítani szeretnénk kicsit a dolgokat, nézzük meg, hogy mégis milyen arányban kell ezeket az alapanyagokat vegyítenünk ahhoz, hogy a végeredmény tényleg a lehető legfinomabb legyen!
Lakos BenedekMa egy kókusztejtől lágy lencselevest készítsünk, ami után pont elegendő egy téli ízeket idéző diós céklasaláta, s így még a különleges gyömbérkenyér is elfér a gyomrunkban.
NosaltyA mai menü mottója legyen a kiadós fogások felhozatala, ugyanis a levestől kezdve a desszertig csupa tartalmas finomság vár.
Sokan nem lesznek boldogok, amikor átfutják a listát.
A konyha egyik legnehezebben takarítható területe, ahol rengeteg kosz gyülemlik fel. Otthon Tippünkben megmutatjuk, hogyan szabadulhatunk meg tőle.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...