5 kreatív módszer, hogy növeld a rostbeviteled
Odafigyelünk arra, hogy elegendő fehérjét együnk, minél kevesebb cukrot fogyasszunk és lehetőleg változatosan táplálkozzunk. A rostbevitelre azonban nem fordítunk kellő figyelmet.
Kremmer MagdiOdafigyelünk arra, hogy elegendő fehérjét együnk, minél kevesebb cukrot fogyasszunk és lehetőleg változatosan táplálkozzunk. A rostbevitelre azonban nem fordítunk kellő figyelmet.
Kremmer MagdiA magzat fejlődése szempontjából kiemelten fontos a megfelelő tápanyag- és vitaminbevitel. Most egy új kutatás hívja fel rá a figyelmet, hogy a rostfogyasztás is kulcsfontosságú lehet a terhesség alatt.
Kremmer MagdiEgyáltalán nem mindegy, milyen kenyeret választunk, hiszen ha a megfelelőre tesszük le a voksunkat, akkor akár a fogyásunkat is támogathatjuk.
NosaltyA gersli egy olyan tápláló, ízletes, és méltatlanul el-elfeledett alapanyag, mely még mindig egészen olcsónak mondható, így érdemes lehet újra felvenni az étrendünkbe.
NosaltyAkár táplálékkiegészítőként is szedheted, de rengeteg olyan étel van, amiben megtalálható.
NosaltyTudtad, hogy nem egyféle rost létezik? Vannak a zsírban oldódóak és nem oldódók, és ha megérted a kettő között a különbséget, azzal nagy szívességet teszel az emésztőrendszerednek!
Szász NóriAzt már mindenki tudja, hogy létfontosságú az elegendő élelmi rost bevitele – de az, hogy pontosan melyik típusa a hasznos, egyénenként eltérhet, figyelmeztet egy új tanulmány.
Stuth-Nagy NikiGyakran felkelsz éjszaka, mert pisilned kell? Ez nem véletlen, ugyanis ezt az állapotot noktúriának hívják, és egy bizonyos tápanyagból többet kéne enned ahhoz, hogy elmúljon.
Szász NóriNemcsak az egészségünk miatt érdemes barna rizst fogyasztani, gasztronómiai szempontból is rengeteg remek lehetőség rejlik a hagyományos rizs hántolatlan változatában. Mutatjuk, miért szuper alapanyag!
Szekeres DóraVan olyan, hogy emésztésünk nem megfelelő, ez pedig hangulatunkra és energiaszintünkre is kihathat. Szerencsére azonban van pár étel, ami segít beindítani a dolgokat, hogy testünk működése és kedvünk is helyreálljon!
NosaltyEgy új tanulmány olyan élelmiszereket azonosított, amelyek segíthetnek elkerülni a potenciálisan súlyos májbetegséget.
Stuth-Nagy NikiAhhoz, hogy emésztőrendszerünk megfelelően működjön, muszáj, hogy figyeljünk a rostbevitelünkre. Bár a székrekedés az egyik legbiztosabb jele, hogy nem eszünk elég rostot, sok egyéb tünete is van, lássuk, melyek ezek.
Liptai LillaSokan nem tudják, hogy milyen szuper gyümölcs a banán. Mutatjuk, miért érdemes bevásárolnod belőle.
Bodon Judit dietetikusNemcsak azoknak érdemes enni az útifűmaghéjat, akiknek emésztési problémáik vannak.
Jenei GrétaIgazi ínyencség ez a vega tatár, amit beilleszthetsz a karácsonyi menübe, ha húsmentes, felvágós előételt szeretnél tálalni.
GrétiA szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.
Kormos LiliMegettél egy nagy tál babot, és most ennek a következményei miatt szenvedsz? A bab köztudottan puffasztó étel, Napi Tippünkben azonban eláruljuk, legközelebb hogyan készítsd el, hogy megelőzd a nem kívánatos mellékhatásokat!
Szász NóriA karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Aktuális kedvenc köreteink szépek, minőségiek, klasszikusak és újhullámosak egyben. Karácsonyra (is) pazar mind!
Átnyálaztuk a legnagyobb szupermarketek akciós újságjait, hogy ezzel ne kelljen már időt vesztegetned karácsony előtt.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...