retró ételek

Furcsa étkezési szokások, amiket csak mi, magyarok értünk

Minden nemzetnek megvannak a maga furcsa étkezési hagyományai: az amerikaiak szívesen esznek lekváros kenyeret felvágottal, a török konyhában imádják a szőlőlevelet rizzsel töltve, a mediterrán országokban pedig szívesen kombinálják a sárgadinnyét sonkával. Mi magyarok sem vagyunk kispályások, íme a legfurább étkezési szokások, amelyeket csak mi ismerünk.

Nosalty

A pöttyös bögrés tojásleves, amit 30 éve ugyanúgy szürcsölgetek

Vannak ételek, amiket újra lehet gondolni, variálni, csicsázni, és vannak azok, amik úgy jók, ahogy vannak. Ahogy megszoktuk szüleinktől, nagyszüleinktől, amikhez szép vagy kevésbe szép emlékek kötődnek. Na, a tojásleves nekem úgy jó, ahogy anyum mindig is csinálta. Biztos lehetne jobb és szebb, nekem mégis ez a retró, köményes-lisztes verzió az, amit gyerekkorom óta szürcsölgetek otthon, egy piros pöttyös bögréből.

Réthly Dávid

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...