réteslap

Barackos-diós rétesrózsa, ami a te konyhádban is kivirágozhat

Ugyan se nem gyorsabb, se nem maceramentesebb ez a recept, mint a hagyományos rétesé, mégis érdemes belőle legalább három tepsivel sütni. Hogy miért? Az okok sokrétűek: hanyag elegancia, tökéletesen eltalált ízpárosítás a töltelékben, és még sorolhatnánk. De a győzködés helyett inkább hadd beszéljen magáért a recept!

Nosalty

Kiszámoltuk, megéri-e házi tésztát (pizza, leveles, rétes) csinálni

Az egyre jobban elszálló árak mellett már nem könnyű fejben tartani, hogy akkor most mi számít olcsónak. Nagyon sok minden, ami régen filléres volt, ma már nem az, és szinte úgy kell vadászni a pénztárcabarát megoldásokat. Az otthon alkotással sokat lehet spórolni, persze nem minden ötlet jó ötlet. Most (nagyjából) konkrét számokon keresztül válik láthatóvá, hogy mivel éri meg otthon vesződni, mert mi itt a Nosaltynál bizony kiszámoltuk.

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...