reteklevél

Húsvéti kedvencek – retekből készítsünk levest, salátát, savanyút

Minden ünnepkörnek, így a húsvétnak is megvannak a maga tradicionális fogásai, alapanyagai. Ezeket általában minden évben a megszokott módon készítjük el, amivel persze semmi probléma nincsen. Azonban egy kis kísérletezés még soha nem ártott senkinek. Nem kell újra feltalálnunk a spanyolviaszt, épp elég, ha egy kicsit szabadon engedjük a fantáziánkat, és kedvünkre alkotunk. Ez a cikksorozat ebben nyújt segítséget.

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...