Mit főzzek ma? Színes reteksaláta, sütőben sült fasírt és répás...
A mai menü is húsvéti lázban ég: könnyed salátával, igazán laktató szószos fasírttal és répakockával készültünk.
NosaltyA mai menü is húsvéti lázban ég: könnyed salátával, igazán laktató szószos fasírttal és répakockával készültünk.
NosaltySokaknak még mindig bizonygatni kell, mennyire ajánljuk, hogy répával készítsék el egy közelgő szülinapra a tortát vagy a napi desszertet a családnak. Ezekkel a receptekkel minden kétséget eloszlatunk!
NosaltyA meglepő hozzávalók tárháza bizony igen tágas lehet, ha süteményekről van szó. Most a zöldségeket vesszük célkeresztbe: ne ijedjünk meg a répás, céklás vagy krumplis finomságoktól, tényleg isteniek.
NosaltyHa magától a répától nem is, a boldogságtól biztosan áriákat fütyörészünk majd, miközben ezeket az isteni fogásokat fogyasztjuk. A levestől a desszertig minden alkalommal kapunk egy esélyt, hogy használjuk a répát, éljünk vele bátran!
NosaltyIgenis tehetünk zöldséget a süteménybe: erre az egyik legjobb példa a répa. A répatortán túl persze megannyi lehetőség adódik, hogy meglepőbbé tegyünk egy-egy édességet a narancssárga zöldség segítségével.
NosaltyA tökös sütikre még várni kell, egy finom répatortához szinte mindig rendelkezésre állnak az alapanyagok otthon is. Íme pár tökéletes recept, amit egy óra alatt elkészíthetsz.
NosaltyAlmatorta, almafelfújt, almás blondie vagy almás tiramisu? Mindre tudunk receptet!
NosaltyMai menünket egy aranyló pulyhahúslevessel indítjuk, melyhez egy laktató köretet választottunk csupán főételnek, de ezzel a lekváros-kakaós sütikével tökéletesen elég lesz ez a trió ebédre vagy vacsorára.
NosaltyKészíts az ősz egyik főszereplőjével, batátával egytálételt, mert erre senki nem fogja húzni a száját!
NosaltyA kávézóban és cukrászdában rendelt kávé mellé szinte mindig érkezik egy kis pohár víz is. Sokan gondolják úgy, hogy mindez a kávé vízhajtó hatása miatt jár a rendelt ital mellé, ami a koffeines ital elfogyasztása után tesz jó szolgálatot. De valójában teljesen másról van szó.
A magyar konyha megannyi megosztó ételt magában foglal – ezek egyike pedig az illusztris sárgaborsó-főzelék. Szerencsére minden helyzet menthető: most olyan elkészítési furfangokat fogunk végigvenni, amelyek segítségével még a finnyások is megkedvelik majd a betonfőzit.
Amikor én buktát sütök, az sosem lesz ugyanolyan, mint a nagymamámé – még akkor sem, ha végigtelefonáljuk az egész folyamatot. Miért lehet ez, és van-e remény azok számára, akik szeretnének ugyanolyan kelt tésztát készíteni, mint amit a dédijüknél, mamájuknál kóstoltak? Ezekre a kérdésekre kerestem a választ…azt azonban nem ígérem, hogy meg is találtam.