Ezt kell tudnod, hogy tökéletes quinoát főzz
Napi Tippünkben elárulunk minden trükköt, amit a quinoa főzésről tudnod kell!
Szász NóriNapi Tippünkben elárulunk minden trükköt, amit a quinoa főzésről tudnod kell!
Szász NóriA quinoa egy nagyon egészséges, rostban gazdag álgabona, ami a salátáktól kezdve egészen a reggeli zabkásákig mindenhez passzol. Ám a magocska elkészítése elég trükkös tud lenni. Napi Tippünkben most megmutatjuk, hogyan lesz mindig csodálatosan pergős.
NosaltyTöbb tudományos bizonyíték is van arra, hogy a quinoa egy rendkívül egészséges (ál)gabona, melynek többek között a fehérjetartalma is igen magas, így a vegánoknak különösképpen nagy kincs lehet.
Liptai LillaMinden évnek megvan a maga ételsztárja és a legújabb felfedezettje is. A szexi újdonságok kipróbálása mellett azonban érdemes hallgatni a józan észre, ha a rendszeres étkezésünkről van szó. Túlértékelt alapanyagok a haladó szellemben vezetett konyhákban.
NosaltyNem akármilyen vendég járt a minap a Nosalty konyhájában – legújabb TikTok-videónkban nem mással, mint a gyönyörű énekhangjáról ismert Szécsi Böbével készítettünk mennyei tavaszi salátát.
NosaltyEz egy hűvöskés időjáráshoz illő, különleges és kiadós saláta, ami gazdag ízeivel és intenzív, zöldes színeivel teljesen levesz minket a lábunkról. A fő és leglaktatóbb hozzávalója a quinoa, ami egy alacsony szénhidráttartalmú, és meglepően magas fehérjetartalmú magféle. Kerül még bele minden földi jó: magvak, hüvelyesek, fodros kel, az egészet pedig egy pikáns tahinis öntettel koronázzuk meg.
Gerzsenyi FlóraHa januárban te is fokozottan figyelsz rá, mit eszel, vagy csak szereted, ha nem nehezülsz el minden egyes étkezés után, akkor ezeket a quinoás recepteket neked találták ki. Legyen belőlük könnyű ebéd vagy vacsi!
NosaltyAz ételek legfőbb feladata, hogy táplálják a testünket, hogy az teljesíteni tudjon a mindennapokban – persze ez nem jelenti azt, hogy közben ne lehetnének nagyon finomak. Vannak azonban olyan ételek, amelyek kifejezetten jók a fáradtság leküzdésére, ezekből válogattunk.
Szász NóriA saláta nemcsak az egészségről, de a természet ízeinek különleges és sokszor eszményi találkozásairól is szól. Mi most egy extra, elképesztően friss és zamatos saláta receptjét hoztuk el nektek, melynek két főszereplője a spárga és a quinoa lesz!
NosaltyAki kicsit is jobban odafigyel az egészségére vagy a tudatos étkezésre, egész biztosan találkozott vele, vagy kóstolta már a quinoát. De van bevált recepted arra, hogyan főzöd?
Brecz JuditA bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.
Hering AndrásLogikusnak tűnik, hogy amíg az ételünk szépen melegszik a mikrohullámú sütőben, addig mi elpakoljunk a szobában vagy leszaladjunk a szeméttel. De ahogy a gáztűzhelyen nem hagyunk ételt őrizetlenül – legalábbis csak kivételes esetekben –, úgy a mikrót sem jó ötlet működés közben magára hagyni.
Szabó AnnaLegyen szó húslevesről, fasírtról vagy pörköltről, a petrezselyem bármelyikben helyet kaphat, ahogy sok más magyaros fogásban is. Mégis aligha vagyunk tisztában azzal, hogy ezek a zöld levélkék valódi szuperélelmiszernek számítanak.
Szabó AnnaA karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Aktuális kedvenc köreteink szépek, minőségiek, klasszikusak és újhullámosak egyben. Karácsonyra (is) pazar mind!
Készüljön ma kiskonyhánkban gesztenyéből krémleves, ropogósra rántott lazac főételnek és egy flódnis pohárkrém, amihez bejglit használunk.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...