7 gyönyörűre göngyölt húsétel a karácsonyi asztalra
Lenyűgöző, minden finomsággal göngyölt húsétel, amit az egész család és a vendégsereg is szerettel fogyaszt majd.
NosaltyLenyűgöző, minden finomsággal göngyölt húsétel, amit az egész család és a vendégsereg is szerettel fogyaszt majd.
NosaltySokan hálaadáskor tesznek pulykát a családi asztalra, de természetesen bármilyen alkalomra és ünnepre sülhet a sütőnkben egy isteni, szaftos, ízes pulykasült.
NosaltyTalán nem is gondoltad volna, de a pulykahús az egyik legsoványabb húsfajta, hiszen a zsírtartalma az egy százalékot sem éri el. Ezért nem csoda, hogy sok fogyókúrás recept úgy kezdődik: vegyél egy szelet pulykamellet. Hiszen a pulykahús emellett ízletes és fehérjében gazdag, vagyis tökéletesen beilleszthető a legtöbb diétába.
HirdetésA múlt héten sem unatkoztunk: mangalicazsírba tettük a medvehagymát, nagyon dögös, vegán, kókuszos lime-pitét alkottunk, ami sütés nélkül készül, és cuccos mártogatóst kreáltunk tojásból.
NosaltyA csirkemell és a sertéskaraj után a pulykamell az egyik olyan húsrész, ami annyira kevés zsírt tartalmaz, hogy egy pillanat alatt könnyű kiszárítani. Mondunk most pár trükköt ahhoz, hogy ezt tutira elkerüld legközelebb.
Nábelek ZsófiA pulykát kicsi és nagyok egyaránt nagyon szeretik, ráadásul nagyon könnyen elkészíthető és variálható fogás, így tökéletes lesz karácsonykor.
NosaltyHa egy igazán különleges karácsonyi menüt szeretnénk összeállítani, mindenképpen a pulykát tegyük a középpontba. A madár rengeteg izgalmas módszerrel elkészíthető, ínycsiklandó fűszerekkel ízesíthető, és szinte a végtelenségig kombinálható különböző köretekkel. Ünnepeljünk idén pulykával! (x)
HirdetésA pulykafogyasztásnak rengeteg előnye van, most sorra is vesszük, melyek ezek pontosan.(x)
HirdetésA pulyka nem véletlenül népszerű étel az amerikaiak körében. Ez a madár a hálaadás fő szimbóluma, ugyanakkor az újvilágban karácsonykor is felettébb népszerű fogás. Vajon miért lett egy egész nemzet kedvence és egyáltalán: miért éppen a sült pulyka Amerikában az év végi ünnepek legkedveltebb étele? (x)
HirdetésKarácsony közeledtével egyre többen kezdenek el otthon pulykát sütni, amely nem egy egyszerű feladat. Íme egy trükk, amely segít, hogy a sült pulyka melle biztosan ne száradjon ki, cserébe belül finom szaftos, kívül pedig ropogós legyen.
Masszi- Rigó CsillaMennyei ízesítésű pulykás ételeket hoztunk nektek mára, amelyek nemcsak ünnepi alkalmakkor bizonyulhatnak tökéletes választásnak, akár hétköznapokon is érdemes őket elkészíteni.
NosaltyEgész pulykát sütni nem a legegyszerűbb feladat: a melle könnyen kiszárad, a comb kemény maradhat, hosszú ideig tart az elkészítése, és ha nem sikerül, az legalább olyan maradandó élmény, mint amikor tökéletesen készül.
Nábelek ZsófiLegyen pulykából, borjúból vagy csirkéből, ezekkel a ragulevesekkel nem lehet mellélőni. Fantasztikus fűszerezés, finom zöldségek, minden, ami egy laktató leveshez kell.
NosaltyMa már sokan vannak, akik ízletes pulykás ételekkel ünneplik a karácsonyt. A szárnyas valóban tökéletes alapanyag lehet az év legmeghittebb napján, mutatunk néhány nagyon különleges receptet.
NosaltyKönnyít a MOHU a konyhai élelmiszer-hulladék leadási folyamatán.
NosaltyA mai menü izgalmas fogásokat rejt, melyek mindegyike beilleszthető akár a karácsonyi menübe is.
NosaltyNem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.
Szász NóriHa ma is velünk főztök, akkor hozzuk is a szokásos, háromfogásos menüsorunkat!
Minden évben megjelenik valamilyen új trend a karácsonyfa díszítését illetően (is). Most sincs ez másképp, és nagyon úgy néz ki, hogy a fényfüzérek kora lejárt. Na, de mi érkezik helyette?
Kíváncsi vagy, hogyan készíti egy Michelin-csillagos séf a kolbászt? Most ő maga árulja el!
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...