5 dolog, ami akkor is evésre késztet, ha igazából nem...
Ha te is gyakran érzel éhséget – sokszor olyankor is, amikor nem lenne indokolt –, akkor érdemes képben lenned azzal, hogy mi minden válthatja ki ezt a reakciót.
Szabó AnnaHa te is gyakran érzel éhséget – sokszor olyankor is, amikor nem lenne indokolt –, akkor érdemes képben lenned azzal, hogy mi minden válthatja ki ezt a reakciót.
Szabó AnnaSzépen lassan kezdenek megjelenni a húsvéti csokoládék a boltokban, most kiderült, mi lehet a korai megjelenésüknek az oka.
NosaltyNaponta főzöl otthon, mégis jobban esik megenni egy tál gulyáslevest vagy rántott húst akkor, ha anyukád, a nagymamád, vagy éppen egy étterem szakácsa főzte? Nem véletlenül ízlik jobban az étel akkor, ha nem mi készítjük.
NosaltyEgy kis kalandra invitálunk. Belépünk egy étterembe: bejárat, székek, asztalok, pult, berendezés. Ennyit látunk csak azonban? Lehetséges. Sok helyen azonban – tudatosan vagy kevésbé – élményelemek sorával élnek annak érdekében, hogy minél többet költsünk éttermi vendégként, sőt vissza is vágyjunk az adott helyre.
NosaltyNem túl jó a statisztika, ha a megfogalmazott és végül be is tartott újévi fogadalmak közötti különbségeket nézzük – de mi lehet az oka annak, hogy ilyen nehezen tartjuk magunkat ahhoz, amit elképzelünk az új évre?
Stuth-Nagy NikiAnyák napján nemigen szoktunk lélektani eszmecserét folytatni arról, hogy mit ettünk gyerekként, pedig mindenkinek megvannak a maga kedvenc gyerekkori ételei, és talán bele sem gondolunk, hogy ezek milyen fontos emlékek valójában. Rendhagyó ünnepi soraink következnek.
Karsai RoniDr. Lukács Liza pszichológus, aki maga is megjárta az evészavarok szélsőségeit, a túlsúly lelki hátteréről, akaraterőről és gyerekkori anorexiáról beszélt a 24.hu interjújában. Gondolatai mindenki számára tanulságosak lehetnek, még akkor is, ha semmilyen evéssel kapcsolatos problémával nem küzdünk.
NosaltyMeglepő következtetésre jutott egy friss tanulmány: az emberek 22 százaléka azzal marad csak kapcsolatban, akinek hozzá hasonló az ízlése az ételek terén is.
NosaltyNem nagyon lehet unatkozni, mióta a MOHU palackvisszaváltó rendszere üzemel hazánkban. Most úgy tűnik, újabb szigorítást vezethetnek be.
NosaltySzükségünk van olyan alapanyagokra, amelyek természetesen is feltöltik vitaminraktárainkat. Erre kiváló megoldás például a citrusok fogyasztása. Ezúttal a salátátokba csempészünk némi narancsot!
NosaltyMost sok helyen olcsóbb az áfonya, csapj le rá, és tedd tortába: ha közeleg egy családi szülinap, ha nem, mindenképp sikere lesz, és imádni fogja, aki kóstolja!
NosaltyMa egy meleg, ázsiai stílusú csirkelevessel indíthatjuk a napot, majd egy köret következik, ami főételként is megállja a helyét, sütőtökből, továbbá egy sós, káposztás csiga is várat magára.
Ma olyan csirkemellrecepteket vonultatunk fel nektek, melyek kivétel nélkül mind puha bundát kaptak.
Új kutatások szerint a rendszeres kávéfogyasztás hatással van a koleszterinszintre is. A kávé típusa, mennyisége és még a fogyasztó neme is befolyásolja, hogyan hat koleszterinünkre a kávé.