priksz gábor

A „Tányérodon az erdő" az év egyik legfontosabb magyar kulináris...

Ki gondolta volna néhány évvel ezelőtt, hogy egy vadon termő, akár egy kisebb kirándulás során ingyenesen beszerezhető növény – pontosabban élőlény – ilyen pozitív PR-t kap? A gombákra újabban egyfajta reménysugár vetül, a nem fenntartható húsfogyasztás egyfajta alternatívájaként. Ilyen fokú tudatosság nem vezérelte a Banyaerdő életre hívóit, de a közérdeklődés most mindenképpen élénkebb a téma iránt, mint korábban. Priksz Gáborral, a Banyaerdő egyik vezetőjével beszélgettünk.

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...