Egy újabb klasszikus süti került fel a Hungarikumok listájára
A márványszerű, fényes felülettel pompázó sütemény mostantól a Hungarikumok Gyűjteménye között szerepel.
NosaltyA márványszerű, fényes felülettel pompázó sütemény mostantól a Hungarikumok Gyűjteménye között szerepel.
NosaltyVannak itt édesek: dióval, mákkal vagy lekvárral töltve, de sósak is, amelyek sajtot, sonkát vagy egyszerűen csak egy magos szórást kaptak. Mindegyik kifli, mindegyik kunkorodik, és mindegyik kiváló csemegének bizonyulhat karácsony előtt, alatt és után.
NosaltyBejgli helyett, bejgli mellett, bejgli után vagy előtt. Mindegy, mikor eszed, de karácsony táján tedd, és formázd őket töltelékük szerint...azt is eláruljuk, melyik-melyik! Flóra autentikus, márványos pozsonyi kifliket sütött.
NosaltyA kifli nagyon sok formát ölthet, és most nem a reggelire vett tejes, nosztalgikus, sós péksüteményre gondolunk, hanem az édes kiflikre. És míg természetesen ezeket is ehetjük reggelire, mégis a helyük egy délutáni tea vagy kávé mellett van.
NosaltyA pozsonyi kifli igazából ünneptől függetlenül egy csodás kis sütiköltemény, de adventtől kezdve valahogyan még jobban esik. Mákos, diós töltelék, ide mindet!
NosaltyA bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.
Hering AndrásLogikusnak tűnik, hogy amíg az ételünk szépen melegszik a mikrohullámú sütőben, addig mi elpakoljunk a szobában vagy leszaladjunk a szeméttel. De ahogy a gáztűzhelyen nem hagyunk ételt őrizetlenül – legalábbis csak kivételes esetekben –, úgy a mikrót sem jó ötlet működés közben magára hagyni.
Szabó AnnaLegyen szó húslevesről, fasírtról vagy pörköltről, a petrezselyem bármelyikben helyet kaphat, ahogy sok más magyaros fogásban is. Mégis aligha vagyunk tisztában azzal, hogy ezek a zöld levélkék valódi szuperélelmiszernek számítanak.
Szabó AnnaA karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Aktuális kedvenc köreteink szépek, minőségiek, klasszikusak és újhullámosak egyben. Karácsonyra (is) pazar mind!
Készüljön ma kiskonyhánkban gesztenyéből krémleves, ropogósra rántott lazac főételnek és egy flódnis pohárkrém, amihez bejglit használunk.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...