Meglepő helyen nyitotta meg első éttermet a magyar topséf
Az egyik legismertebb magyar topséf maga mögött hagyta a nyughatatlan fővárosi éttermek világát, hogy párjával együtt megnyissa közös éttermét egy bájos falucskában.
NosaltyAz egyik legismertebb magyar topséf maga mögött hagyta a nyughatatlan fővárosi éttermek világát, hogy párjával együtt megnyissa közös éttermét egy bájos falucskában.
NosaltyMályinkán nyit saját éttermet Pohner Ádám, a Bocuse d'Or magyar versenyzője, nemzetközileg is ismert fiatal séf. Az étterem a szokatlan és kellemes hangzású 'Iszkor' nevet kapta, és a tervek szerint már szeptembertől várja vendégeit.
NosaltyAkár belföldön, akár külföldön, de még a fővárosban is vannak olyan gasztronómiai élmények, amelyek köré akár utazást is érdemes szervezni. Ropogós malacfejtől a hazai pisztrángon át a spanyol kockás abroszos vendéglőkig: profik ajánlója következik.
Nábelek ZsófiEgy nagy tálból, vagy egyenesen a fáról enni a legjobb, de az édes, néha savanykás, friss cseresznye akkor is jó, ha nem desszertként vagy befőttként végzi. Pohner Ádámot kérdeztük arról, hogy szerinte mihez passzol a leginkább.
Nábelek ZsófiNyáron tobzódunk a legjobb alapanyagokban, ilyenkor érdemes kihasználni a rengeteg jó zöldséget, hiszen ezekből pillanatok alatt lehet laktató, könnyű, hagyományos és izgalmas fogásokat készíteni. Most séfek mesélik el, nekik mik a legnagyobb favoritjaik.
Nábelek ZsófiAz egyik legmegosztóbb alapanyag a sóska, ami fanyarságával és savanyú ízével a legtöbb embert ki tudja kergetni a világból. Pedig pont ezektől a tulajdonságoktól igazán különleges, most pedig séfek mondják el, hogyan érdemes felhasználni.
Nábelek ZsófiA tavasz egyik legjobban várt virága a bodza, ami olyan sokszínű alapanyag, hogy nem érdemes a szörpnél vagy lekvárnál megállni, hiszen olyan extra dolgokat is készíthetünk belőle, mint a savanyított bodzavirág vagy akár a bodzaecet. Nézzük, hogy érdemes nekifogni!
Nábelek ZsófiSzerdán kezdődik a Bocuse d’Or Europe verseny Budapesten, ahol 18 csapat küzd a lyoni döntőbe jutásért. De hogy zajlik egy ilyen grandiózus verseny, és mennyi szervezés és munka folyik a háttérben?
Nábelek ZsófiSűrű, kicsit vizes ízű, sötétzöld és langyos: nagyjából így nézett ki a menzai spenótfőzelék, de hogyan lehet jól készíteni? Mutatjuk!
Nábelek ZsófiAz egészben sült csirkéhez valójában nem kell semmilyen különleges módszer, csak jó alapanyag és egy kis odafigyelés.
Nábelek ZsófiA Fenntartható gasztronómia világnapját június 18-ra datálják. Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) kezdeményezésére létrejött esemény 2016 óta a környezetvédelemre, a fenntarthatóságra, az ökológiai lábnyomunk csökkentésére hívja fel a figyelmet.
NosaltyAlapvető elem egy éttermi tányéron, amit otthon is elkészíthetünk, ha igazán nagyot akarunk villantani a vendégeink előtt. Összegyűjtöttünk minden fontos infót a jus-ről, három profi séfet is megkérdeztünk a témáról.
Nábelek ZsófiIgazi ínyencség ez a vega tatár, amit beilleszthetsz a karácsonyi menübe, ha húsmentes, felvágós előételt szeretnél tálalni.
GrétiA szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.
Kormos LiliMegettél egy nagy tál babot, és most ennek a következményei miatt szenvedsz? A bab köztudottan puffasztó étel, Napi Tippünkben azonban eláruljuk, legközelebb hogyan készítsd el, hogy megelőzd a nem kívánatos mellékhatásokat!
Szász NóriA karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Aktuális kedvenc köreteink szépek, minőségiek, klasszikusak és újhullámosak egyben. Karácsonyra (is) pazar mind!
Átnyálaztuk a legnagyobb szupermarketek akciós újságjait, hogy ezzel ne kelljen már időt vesztegetned karácsony előtt.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...