A leggyorsabb poharas tiramisu pihentetés nélkül készül
Össze akarsz dobni egy gyors desszertet, ami jól fest egy pohárban? Íme a legegyszerűbb és leggyorsabb tiramisurecept, amit valaha láttál – dobd fel a kapszulás kávédat!
NosaltyÖssze akarsz dobni egy gyors desszertet, ami jól fest egy pohárban? Íme a legegyszerűbb és leggyorsabb tiramisurecept, amit valaha láttál – dobd fel a kapszulás kávédat!
NosaltyA trifle talán nem a legismertebb édesség kis hazánkban, pedig ez az impozáns óriás pohárkrém megérdemel minden pillanatnyi figyelmet. Én most egy nyárköszöntő, rebarbarás-bodzás verziót készítettem.
Lakos BenedekAmikor a rizs és a tej találkozik egy fazékban, megszületik az a fantasztikus desszert, ami ezt a két hozzávalót egy tető alá, pontosabban egy kehelybe hozza, és csak arra vár, hogy széles mosollyal kikanalazzuk. Éljen a tejberizs!
NosaltyA fool egy egyszerű, krémes angol édesség, melynek két fő összetevője a gyümölcs és a vaníliás sodó, ezek kívül pedig gyakran tesznek bele valamiféle kekszet is. Ha ebből még nem lenne egyértelmű, megerősítenénk: ez az egyik legklasszabb kanalaznivaló a nyári melegben.
Rosanics PetraA bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.
Hering AndrásLogikusnak tűnik, hogy amíg az ételünk szépen melegszik a mikrohullámú sütőben, addig mi elpakoljunk a szobában vagy leszaladjunk a szeméttel. De ahogy a gáztűzhelyen nem hagyunk ételt őrizetlenül – legalábbis csak kivételes esetekben –, úgy a mikrót sem jó ötlet működés közben magára hagyni.
Szabó AnnaLegyen szó húslevesről, fasírtról vagy pörköltről, a petrezselyem bármelyikben helyet kaphat, ahogy sok más magyaros fogásban is. Mégis aligha vagyunk tisztában azzal, hogy ezek a zöld levélkék valódi szuperélelmiszernek számítanak.
Szabó AnnaA karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Aktuális kedvenc köreteink szépek, minőségiek, klasszikusak és újhullámosak egyben. Karácsonyra (is) pazar mind!
Készüljön ma kiskonyhánkban gesztenyéből krémleves, ropogósra rántott lazac főételnek és egy flódnis pohárkrém, amihez bejglit használunk.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...