Az ok, ami miatt nem kéne parmezánt szórnod a tésztádra
A parmezánnál van egy sokkal jobb alternatíva!
Liptai LillaA parmezánnál van egy sokkal jobb alternatíva!
Liptai LillaEgy olyan trükköt hozunk, amivel sokkal élvezetesebbé válik a parmezán szélének elfogyasztása.
Szász NóriAmikor a tésztánkra reszeljük a világ egyik legfinomabb sajtját, a parmezánt, valószínűleg nem gondolunk bele, hogy milyen furcsa folyamat során készül. Bár lehet, jobb is.
NosaltyÚgy fest, hogy egész eddig rosszul ettük a parmezánt, de most végre lehullt a lepel az igazságról. Megmutatjuk, hogy miként kell helyesen elfogyasztani a sajtok királyát.
NosaltySajnos a sajtokkal nem egyszerű a helyzet, hiszen sok szempontból egészségesek, de emellett nem ritkán rengeteg zsírt és kalóriát tartalmaznak, így nagy mennyiségben hizlalhatnak. Szerencsére vannak olyan sajtfajták, melyeket bátran ehetsz még akkor is, ha diétázol.
NosaltyAz aszály igen komoly problémát okoz az olasz sajtkészítőknek.
NosaltyAz olasz séf még a karanténidőszak alatt mutatta meg híres családi receptjét, melyhez szinte semmi sem kell, csak sok parmezánsajt és némi tejszín. Nem túlzunk, ha azt mondjuk, sikerült nekünk is elkészítenünk a világ legfinomabb sajtszószát.
NosaltyMég egy olyan egyszerű köret is lehet lenyűgöző, mint a krumplipüré. És hogyan? Hát rengeteg sajt hozzáadásával! Most egy ilyen receptet hoztunk nektek, hogy a legközelebbi baráti vacsora alkalmával ti is villoghassatok.
Hering AndrásA sörélesztő egyáltalán nem új találmány, a belőle készült pehely viszont egyre népszerűbb, és nem csak azok körében, akik nem szeretnének állati eredetű alapanyagokból főzni. Állagra és ízre is hasonlít a reszelt parmezánhoz, de nem ez az egyetlen ok, amiért szeretjük.
Masszi- Rigó CsillaKülönféle házi készítésű vegán sajtokat teszteltünk. Megmutatjuk, melyik mire jó, milyen alapanyagot érdemes használni hozzájuk, hogyan készítsük, ha nincs túl sok pénzünk rá, vagy éppen valamilyen összetevővel szemben érzékenyek vagyunk.
GrétiA legtöbb rizottó alapból is krémes és parmezános. Ez a verzió azonban nem véletlenül kapta a „parmezánkrémes” nevet: elképesztően gazdag és dekadens étel, ami a spárgával még elkapja a kései tavasz utolsó ízeit is.
Hering AndrásA nemzetközi sajtok már a legtöbb bolt polcain megtalálhatók. Ez alól a parmezán sem kivétel. Van néhány dolog, amire azonban érdemes figyelnünk, ha parmezánt vásárolunk!
Lakos BenedekEgy ízletes, szaftos rizottó mindenkit jobb kedvre tud deríteni, ezeken a szürke, hideg, otthonról dolgozós hétköznapokon pedig mi más kéne nekünk, ha nem egy kis jókedv és egy igazán finom, laktató étel?
NosaltyNyakunkon az ünnepek, ilyenkor mindenki nagyot akar villantani süteményfronton – persze máskor sem árt, ha tényleg felejthetetlenné teszünk egy linzert, piskótát vagy muffint. Az alábbi alapanyagok bevetésével garantált lesz a siker.
Lakos BenedekGyakran nézik gaznak ezt a törékeny, sárga kis virágot, azonban olyan gyógyhatásokkal bír, melyek egy gyógyszert is felülmúlnak. Ismerjétek meg a vérehulló fecskefüvet!
NosaltyA kivi igazi ínyencség a téli hónapokban, hámozása azonban egy olyan pont, ami kicsit elveheti a kedvet a fogyasztásától, pláne ha már túlérett. Felesleges „gányolás" helyett inkább könnyítsd meg saját magad dolgát ezzel az egyszerű trükkel!
NosaltyA mai menü mottója legyen a kiadós fogások felhozatala, ugyanis a levestől kezdve a desszertig csupa tartalmas finomság vár.
A konyha egyik legnehezebben takarítható területe, ahol rengeteg kosz gyülemlik fel. Otthon Tippünkben megmutatjuk, hogyan szabadulhatunk meg tőle.
Sokan nem lesznek boldogok, amikor átfutják a listát.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...