7 paradicsomos szépség a lecsón túl
A paradicsom nemcsak gyors spagettik és lecsók alapanyaga lehet, lássunk túl a megszokotton, és pakoljuk palacsintára, pitére, focacciába a nyár pirosló kedvenceit!
NosaltyA paradicsom nemcsak gyors spagettik és lecsók alapanyaga lehet, lássunk túl a megszokotton, és pakoljuk palacsintára, pitére, focacciába a nyár pirosló kedvenceit!
NosaltyBár a paradicsom sokáig eláll akár szobahőmérsékleten is, a zöldség (gyümölcs?) egyik napról a másikra képes megöregedni, ezt pedig enyhén ráncos, puhább bőre jelzi. Napi tippünk most a fáradt paradicsom felhasználásához ad ötletet, az inspirációt pedig magától Jamie Olivertől lestük el.
NosaltyVan itt sült csirkecomb chorizóval, lecsós galette, shakshuka, zöldcurry, töltött gomba és nyári saláták is dögivel. Válassz, ha tudsz, szuper szépek, színesek és paradicsomosak!
NosaltyA lédús, érett paradicsomok sok isteni ételhez adhatják a napfényes, piros erejüket, néha azonban nem kell túlgondolni a dolgot: főzés és sütés nélkül is készíthetünk velük ínyenc fogásokat. Ilyen a pan con tomate is. Na de mihez kell a reszelő?
Hering AndrásA paradicsom tagadhatatlanul a nyár egyik kedvence, nagyon szeretjük nyersen is enni szendvicsekhez, salátákban, de persze főzhetünk is vele – nézzük most ebből a kategóriából a legizgalmasabb elemeket!
Lakos BenedekHa imádod a szezonális, friss, nyárízű paradicsomot, és bevetnéd már a konyhában, de nem csak a reggeli szendvics mellett, akkor lesd meg, melyik fogásnak állnak igen jól! A csillagok most is okosan döntöttek.
NosaltyKopogtat az ajtónkon a zimankó, készüljünk fel rá egészséges fogásokkal. Az alábbi vitaminsaláták például tele vannak ízes, színes és harsány alapanyagokkal, amelyek még a szervezettel is jót tesznek.
NosaltyMit kapunk, ha főtt burgonyát és lisztet összegyúrunk? Az egyszerű válasz e kérdésre természetesen a gnocchi lenne (vagy a nudli, de ebbe most ne menjünk bele), azonban ha bonyolítani szeretnénk kicsit a dolgokat, nézzük meg, hogy mégis milyen arányban kell ezeket az alapanyagokat vegyítenünk ahhoz, hogy a végeredmény tényleg a lehető legfinomabb legyen!
Lakos BenedekMa egy kókusztejtől lágy lencselevest készítsünk, ami után pont elegendő egy téli ízeket idéző diós céklasaláta, s így még a különleges gyömbérkenyér is elfér a gyomrunkban.
NosaltyA mai menü mottója legyen a kiadós fogások felhozatala, ugyanis a levestől kezdve a desszertig csupa tartalmas finomság vár.
Sokan nem lesznek boldogok, amikor átfutják a listát.
A konyha egyik legnehezebben takarítható területe, ahol rengeteg kosz gyülemlik fel. Otthon Tippünkben megmutatjuk, hogyan szabadulhatunk meg tőle.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...