Ez a különbség az ómega-3 és az ómega-6 zsírsavak között
Az ómega zsírsavakról mindenki hallott már, és mindenki tudja, hogy jót tesznek a szervezetnek. Na de mi a különbség az ómega-3 és a 6 között? Elmondjuk!
Szász NóriAz ómega zsírsavakról mindenki hallott már, és mindenki tudja, hogy jót tesznek a szervezetnek. Na de mi a különbség az ómega-3 és a 6 között? Elmondjuk!
Szász NóriJót tesz az immunrendszernek, javítja a kedélyt, okosabbá tesz, mégis keveset fogyasztunk belőle. Most megmutatjuk, hogyan tudsz minél több omega-3 zsírsavat fogyasztani természetes formában akkor is, ha nem szereted a halat.
Szekeres DóraHa volt már valaha szívbetegséged, nagyon hasznos lehet, ha legalább heti kétszer eszel halat – ezt derítette ki egy friss kanadai kutatás, amely szerint az omega-3 zsírsavak segítenek a helyzeten.
Stuth-Nagy NikiTöbb szempontból is fontos, hogy elegendő omega-3 zsírsavat vigyünk be a szervezetbe: a sejtfelépítés szempontjából és az immunrendszer megfelelő működése érdekében is érdemes ügyelni arra, hogy meglegyen a napi szükséges mennyiség. Az alábbi jelek azt mutathatják, hogy túl keveset fogyasztasz.
Stuth-Nagy NikiBizony sokat javíthatsz az agyad működésén, ha odafigyelsz a táplálkozásodra, és beiktatsz pár szuper egészséges alapanyagot az étrendedbe.
Liptai LillaA bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.
Hering AndrásLogikusnak tűnik, hogy amíg az ételünk szépen melegszik a mikrohullámú sütőben, addig mi elpakoljunk a szobában vagy leszaladjunk a szeméttel. De ahogy a gáztűzhelyen nem hagyunk ételt őrizetlenül – legalábbis csak kivételes esetekben –, úgy a mikrót sem jó ötlet működés közben magára hagyni.
Szabó AnnaLegyen szó húslevesről, fasírtról vagy pörköltről, a petrezselyem bármelyikben helyet kaphat, ahogy sok más magyaros fogásban is. Mégis aligha vagyunk tisztában azzal, hogy ezek a zöld levélkék valódi szuperélelmiszernek számítanak.
Szabó AnnaA karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Aktuális kedvenc köreteink szépek, minőségiek, klasszikusak és újhullámosak egyben. Karácsonyra (is) pazar mind!
Készüljön ma kiskonyhánkban gesztenyéből krémleves, ropogósra rántott lazac főételnek és egy flódnis pohárkrém, amihez bejglit használunk.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...