olasz tészta

A sült-rakott olasz tészta, ami kolbászos-paradicsomos raguban dúskál

Az olasz tészták népszerűsége valószínűleg a világ végéig fokozódik majd, és ez így van jól: ők azok az ételek, amelyeket tényleg mindenki imád, a legjobb bennük pedig az, hogy legtöbbjük kezdő szakácsként is kivitelezhető. Most egy paradicsomos-kolbászos változatot mutatunk, melyre még a sütőben is rápirítunk! Pasta al forno, ide veled!

Nosalty

Az IGAZI bolognai sosem volt spagetti – Ezek a tökéletes...

Gyakran megesik, hogy egyes nemzetek tradicionális ételei torzulva kerülnek át más országok konyháiba: a bolognai ragu például iskolapéldája az ilyen félrefordításoknak. Hiszen ég és föld választja el egymástól a zsírban tocsogó, száraz húsos spagettit és a gazdag ízeket felvonultató, szaftos raguban dőzsölő szélesmetéltet. Nézzük, pontosan mi!

Hering András

Címlapról ajánljuk