Azt állítja egy szakértő, hogy a carbonara és a pizza...
Megosztó kijelentésével percek alatt milliónyi olaszt haragított magára a szakértő.
NosaltyMegosztó kijelentésével percek alatt milliónyi olaszt haragított magára a szakértő.
NosaltyLeplezetlenül imádunk mindent, ami olasz: legyen szó levesről, főételről vagy desszertről, az itáliai csizma gasztronómiájában még egyszer sem csalódtunk. Most olyan különlegességeket mutatunk meg nektek, amelyekről talán még nem hallottatok, de épp itt az ideje, hogy megismerjétek és megkóstoljátok őket. Indulhat az utazás?
NosaltyAz olasz konyhaművészet páratlan, senkinek sem kell bemutatni egy caprese salátát vagy egy szaftosan krémes carbonara spagettit. Óh, azokról a mennyei desszertekről ne is beszéljünk! Vérbeli dolce vita receptek következnek!
Hirdetés2022. november 14-20. között kerül megrendezésre a VII. Olasz Gasztronómiai Világhét, mely során a hazai olasz intézmények sok-sok izgalmas program keretében népszerűsítik az olasz konyhát, recepteket és gasztronómiát.
HirdetésAmerre járunk a világban, mindenhol lesz egy olyan étel, amit minden utcasarkon árulnak, és városnézés közben lehet falatozni belőle. Nos, Dél-Olaszországban ez a fogás a panzerotti, ami kívülről a magyar népléleknek is ismerős lehet.
Lakos BenedekOlaszországban, ahol azért rendesen fogy a jó bor, megannyi borkorcsolya található. Ezek közül a dél-olasz taralli egy igazán különleges, mégis könnyen és költséghatékonyan elkészíthető ropogtatnivaló. Jöhet a recept?
Lakos BenedekA sárgadinnye megtalálja örök lelki társát ebben a receptben, és akár hisszük, akár nem, bizony a sonka lesz a szerencsés kiszemelt. Az olasz előétel mindent hoz, amire egy forró, nyári napon szükségünk lehet.
NosaltyVannak alapanyagok, amelyekről rögvest az olasz csizma jut eszünkbe: ilyen például a paradicsom, mozzarella és bazsalikom hármasa is. Persze nem kell ahhoz olasznak lenni, hogy értékelni tudjuk ezt a kombinációt, főleg akkor, ha már egyszer a mi zászlónk is hasonló színekből áll.
NosaltyJártatok már az olasz csizma „sarkantyújában” és sarkában? Ha igen, akkor biztosan találkoztatok fülecske tésztával (orecchiette), a panzerottival és a paradicsomokkal gazdagon megrakott focacciáikkal. Mutatjuk a régió további kiválóságait!
Nosalty2010 óta járhatunk a szentendrei Trattoria Cardinaléba, ami a korzó egyik kedvenc étterme állandó teltházakkal, sok törzsvendéggel. Tavaly ősszel Budapestre is megérkeztek: az Andrássy úton találjuk őket, majdnem pont ugyanabban a formában, mint a Dunánál.
HirdetésBurgonya, liszt, tojás, szalonna és alma...ha ezek az alapanyagok megtalálhatóak a konyhádban, akkor indulhat is a főzés!
GrétiAnanász a pizzán? Ketchup a tésztán? Rizottó köretként? Ezek a kérdések is elhangzottak egy nemrég elvégzett közvéleménykutatásban, ahol a kutatók arra voltak kíváncsiak, hogy mennyire találják szörnyűnek az olaszok a világ főzési technikáit, ha a nemzeti konyhájukról van szó. Az eredmények (természetesen) magukért beszélnek.
Lakos BenedekLássuk be, az összes gyerek álma az, hogy kakaóport szórjon mindenre. A normálistól az abszurdig elindulva tényleg mindenre: tejbegrízre, palacsintára, vajas kenyérre, tésztára. De mi történik a tésztával, ha a szóban forgó gyerek már felnőtt, és nagyon szereti a furcsa ízkombinációkat? Nos, ez.
Lakos BenedekKedvenc olasz tésztaételeinkben rejtőzik egy mumus, amitől sokan tartunk. Ez a besamel, ami néha még a tapasztaltabb házi szakácsokon is ki tud fogni. Megúszhatjuk a könnyeket és a kudarcot ezekkel a helyettesítőkkel.
Lakos BenedekA bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.
Hering AndrásLogikusnak tűnik, hogy amíg az ételünk szépen melegszik a mikrohullámú sütőben, addig mi elpakoljunk a szobában vagy leszaladjunk a szeméttel. De ahogy a gáztűzhelyen nem hagyunk ételt őrizetlenül – legalábbis csak kivételes esetekben –, úgy a mikrót sem jó ötlet működés közben magára hagyni.
Szabó AnnaLegyen szó húslevesről, fasírtról vagy pörköltről, a petrezselyem bármelyikben helyet kaphat, ahogy sok más magyaros fogásban is. Mégis aligha vagyunk tisztában azzal, hogy ezek a zöld levélkék valódi szuperélelmiszernek számítanak.
Szabó AnnaA karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Aktuális kedvenc köreteink szépek, minőségiek, klasszikusak és újhullámosak egyben. Karácsonyra (is) pazar mind!
Készüljön ma kiskonyhánkban gesztenyéből krémleves, ropogósra rántott lazac főételnek és egy flódnis pohárkrém, amihez bejglit használunk.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...