Megromlik-e az olajbogyó? Itt az igazság!
Napi Tippünkben választ kaphatsz az olajbogyó tárolásával kapcsolatos legfontosabb kérdésekre, és megtudhatod, hogy megromlik-e az olajbogyó.
Szász NóriNapi Tippünkben választ kaphatsz az olajbogyó tárolásával kapcsolatos legfontosabb kérdésekre, és megtudhatod, hogy megromlik-e az olajbogyó.
Szász NóriGyakran vásároljuk a Mediterráneum kincsét, az olajbogyót, azonban egy-két saláta után a hűtő hátuljába száműzetik az üveg. Most vegyük elő ismét, és készítsünk vele csupa izgalmas és ízes fogást!
Lakos BenedekA focaccia ötvözi egy pizza és egy kenyér legjobb tulajdonságait, miszerint belül foszlós, kívül ropogós, és rengeteg fantasztikus (például olaszos) ízzel kiegészíthető. A mi döntésünk most a paradicsomra és az olajbogyóra esett.
NosaltyLehet, téged is megdöbbent majd, de igazából fekete olajbogyó nem is létezik – kémiai úton állítják elő, az eljárásoknak köszönhetően pedig rákkeltő anyagok kerülnek a kis bogyókba.
NosaltyGyakori dilemmát jelenthet a konyhában a kényelem és a minőség közti választás. Ez a kérdés elsősorban a feldolgozott vagy előre elkészített ételek és alapanyagok világát érinti, többek között ide tartozik az olajbogyó is. Hogyan vegyük: magozva vagy maggal együtt?
Lakos BenedekNem véletlen, hogy annyira népszerű a mediterrán konyhában ez a fantasztikus gyümölcs.
NosaltyAz egyik legőrjítőbb dolog, amikor a főzés végén kóstolgatjuk az ételt, és nem tudjuk eldönteni, hogy mi hiányzik belőle. Ez a néhány hozzávaló segíthet ebben, képesek ugyanis a semmiből ízeket varázsolni.
Lakos BenedekAz ízletes mediterrán csemege, az olajbogyó könnyen összezavarhat bennünket, hiszen többféle színben és formában is kapható. A legismertebb fajtákkal ismerkedhetünk most meg.
Lakos BenedekMinden nemzetnek megvan a maga kedvenc kenyérre kenhető krémje. A mediterrán országokban ez az olajbogyóból készült tapenád. Nézzük, mit tud!
Lakos BenedekKopogtat az ajtónkon a zimankó, készüljünk fel rá egészséges fogásokkal. Az alábbi vitaminsaláták például tele vannak ízes, színes és harsány alapanyagokkal, amelyek még a szervezettel is jót tesznek.
NosaltyMit kapunk, ha főtt burgonyát és lisztet összegyúrunk? Az egyszerű válasz e kérdésre természetesen a gnocchi lenne (vagy a nudli, de ebbe most ne menjünk bele), azonban ha bonyolítani szeretnénk kicsit a dolgokat, nézzük meg, hogy mégis milyen arányban kell ezeket az alapanyagokat vegyítenünk ahhoz, hogy a végeredmény tényleg a lehető legfinomabb legyen!
Lakos BenedekMa egy kókusztejtől lágy lencselevest készítsünk, ami után pont elegendő egy téli ízeket idéző diós céklasaláta, s így még a különleges gyömbérkenyér is elfér a gyomrunkban.
NosaltyA mai menü mottója legyen a kiadós fogások felhozatala, ugyanis a levestől kezdve a desszertig csupa tartalmas finomság vár.
Sokan nem lesznek boldogok, amikor átfutják a listát.
A konyha egyik legnehezebben takarítható területe, ahol rengeteg kosz gyülemlik fel. Otthon Tippünkben megmutatjuk, hogyan szabadulhatunk meg tőle.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...