Bedeco, Ferinek nem, vödrös Chio – 5 retró nasi, amit...
Édes nosztalgia… ugye rémlenek még azok a múltbéli nasik, amelyekről már egy fotó alapján beindul a nyáltermelés, és visszatér az igazi íz? Öt ilyet mutatunk most.
Pákozdi NóraÉdes nosztalgia… ugye rémlenek még azok a múltbéli nasik, amelyekről már egy fotó alapján beindul a nyáltermelés, és visszatér az igazi íz? Öt ilyet mutatunk most.
Pákozdi NóraAz Utasellátó Vállalat 1948-tól mindig készenlétben állt, hogy a tömegközlekedéssel utazók energiaraktárait feltöltse. Akár vonattal, busszal, hajóval vágtunk neki az ismeretlennek, egy dolog mindig ismerős volt: az Utasellátó állandó jelenléte az állomásokon. A Batthyány téren újraéledt Utasellátó megidézi a régi korok emlékét, mind a külcsínnel, mind kínálatával.
Balogh LillaMeghatározó gyermekkori élmény maga az iskola és az iskolába járás is, ennek az élménynek pedig egy külön kedves része az iskolai büfé, ahol különböző nyalánkságokra szórtuk a pénzt. Ezek voltak a szerkesztőség tagjainak kedvencei.
NosaltyEgy egzotikus világba kalauzolunk, amiben a legmenőbb éttermi főételek is kétszámjegyű összegbe kerültek, a legdrágább étel az étlapon még nem a Surf'n'Turf steak volt, hanem a Rózsa Sándor kedvence vagy erdélyi fatányéros névre hallgatott. 15 dolog, ami visszarepít a '70-80-as évek hazai szövetkezeti vendéglői és éttermi világába.
NosaltyMint tudjuk, előre megyünk, nem hátra, de a négy fal között azért mindannyian csináljuk. Egy kis elrévedés a múltba, akár a saját, élő élményünk volt, akár családi fotókról, filmekből ismerjük. Az idén bemutatott HBO-sorozattal, a pillanatok alatt kultikussá lett Besúgóval csak újabb jegyet váltottunk a nosztalgiavonatra, amivel mi most a vendéglátás retró világába robogunk. Ha vissza nem is vágyjuk, no ki melyik elemét szerette a szocialista éra éttermi élményeinek?
NosaltyKopogtat az ajtónkon a zimankó, készüljünk fel rá egészséges fogásokkal. Az alábbi vitaminsaláták például tele vannak ízes, színes és harsány alapanyagokkal, amelyek még a szervezettel is jót tesznek.
NosaltyMit kapunk, ha főtt burgonyát és lisztet összegyúrunk? Az egyszerű válasz e kérdésre természetesen a gnocchi lenne (vagy a nudli, de ebbe most ne menjünk bele), azonban ha bonyolítani szeretnénk kicsit a dolgokat, nézzük meg, hogy mégis milyen arányban kell ezeket az alapanyagokat vegyítenünk ahhoz, hogy a végeredmény tényleg a lehető legfinomabb legyen!
Lakos BenedekMa egy kókusztejtől lágy lencselevest készítsünk, ami után pont elegendő egy téli ízeket idéző diós céklasaláta, s így még a különleges gyömbérkenyér is elfér a gyomrunkban.
NosaltyA mai menü mottója legyen a kiadós fogások felhozatala, ugyanis a levestől kezdve a desszertig csupa tartalmas finomság vár.
Sokan nem lesznek boldogok, amikor átfutják a listát.
A konyha egyik legnehezebben takarítható területe, ahol rengeteg kosz gyülemlik fel. Otthon Tippünkben megmutatjuk, hogyan szabadulhatunk meg tőle.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...