A popcorn, ami egyetlen egyszerű hozzávalótól lesz különleges
A pattogatott kukorica sokak kedvence, de így még lehet, hogy a legnagyobb rajongói sem próbálták!
Szabó AnnaA pattogatott kukorica sokak kedvence, de így még lehet, hogy a legnagyobb rajongói sem próbálták!
Szabó Anna„Ez az utolsó szál”, „holnap már nem veszek másik dobozzal”, „úgyis le tudok szokni, ha akarok” – ilyen és ehhez hasonló mondatokat már szinte minden dohányos kimondott legalább egyszer. Letenni a cigarettát azonban közel sem olyan egyszerű, mint azt gondolnánk.
NosaltyKüszöbön a Halloween és bizony küszöbön vannak a vendégek is. Ha pedig nem volt időnk készülni, akkor ez épp annyira rémisztő lehet, mint az ünnep maga. Semmi pánik, jön a felmentő rágcsa- és édességsereg!
NosaltyMeghatározó gyermekkori élmény maga az iskola és az iskolába járás is, ennek az élménynek pedig egy külön kedves része az iskolai büfé, ahol különböző nyalánkságokra szórtuk a pénzt. Ezek voltak a szerkesztőség tagjainak kedvencei.
NosaltyAz egyre jobban elszálló árak mellett már nem könnyű fejben tartani, hogy akkor most mi számít olcsónak. Nagyon sok minden, ami régen filléres volt, ma már nem az, és szinte úgy kell vadászni a pénztárcabarát megoldásokat. Az otthon alkotással sokat lehet spórolni, persze nem minden ötlet jó ötlet. Most (nagyjából) konkrét számokon keresztül válik láthatóvá, hogy mivel éri meg otthon vesződni, mert mi itt a Nosaltynál bizony kiszámoltuk.
Lakos BenedekItt a suliszezon, és ha nem szeretnéd, hogy a gyerek minden nap kakaós csigát egyen az iskolai büfében, érdemes az egészséges nassolnivalókra is gondolni.
Stuth-Nagy NikiA Nosalty új TikTok-videójában egy ötperces, elképesztően jó nasit készítettünk el, amelyből nem bűnös élvezet egyszerre többet enni.
NosaltyBiztosan neked is ismerős a szituáció, amikor kirándulás közben rád tör a nassolhatnék, és a közeli lehetőségek kizárólag lángost vagy fagyit kínálnak. Ha egészségesen szeretnél enni ilyenkor is, érdemes előre pakolni – ezeket a nassolnivalókat például könnyen magaddal viheted.
Stuth-Nagy NikiKét étkezés között megkívánhatunk egy kis nassolnivalót, azonban egyáltalán nem mindegy, mit kapunk be, hiszen a legtöbb rágcsálnivalóban rengeteg kalória van. Inkább válassz ezekből a fajtákból, ha nem akarsz egészségtelen alapanyagokat bevinni a szervezetedbe!
Liptai LillaA bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.
Hering AndrásLogikusnak tűnik, hogy amíg az ételünk szépen melegszik a mikrohullámú sütőben, addig mi elpakoljunk a szobában vagy leszaladjunk a szeméttel. De ahogy a gáztűzhelyen nem hagyunk ételt őrizetlenül – legalábbis csak kivételes esetekben –, úgy a mikrót sem jó ötlet működés közben magára hagyni.
Szabó AnnaLegyen szó húslevesről, fasírtról vagy pörköltről, a petrezselyem bármelyikben helyet kaphat, ahogy sok más magyaros fogásban is. Mégis aligha vagyunk tisztában azzal, hogy ezek a zöld levélkék valódi szuperélelmiszernek számítanak.
Szabó AnnaA karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Aktuális kedvenc köreteink szépek, minőségiek, klasszikusak és újhullámosak egyben. Karácsonyra (is) pazar mind!
Készüljön ma kiskonyhánkban gesztenyéből krémleves, ropogósra rántott lazac főételnek és egy flódnis pohárkrém, amihez bejglit használunk.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...