Ezzel a trükkel sokkal gyorsabban hámozhatod meg a krumplit
Ha te is utálsz krumplit hámozni, akkor a mai Napi Tippünk neked szól! Ezzel a két eszközzel meggyorsíthatod a folyamatot.
NosaltyHa te is utálsz krumplit hámozni, akkor a mai Napi Tippünk neked szól! Ezzel a két eszközzel meggyorsíthatod a folyamatot.
NosaltyNapi Tippünk segítségével garantáltan bosszankodástól mentes lesz a sajtreszelő tisztítása.
NosaltyTészta plusz (főként) gyümölcs: a képlet egyszerű, a végeredmény azonban sokféle lehet. A mai napi tippünkben megnéztük, mi a különbség a pite, a galette és a tart között, és kiderül, miért a galette az egyik legegyszerűbb finomság, amit elkészíthetsz.
Szász NóriHalat serpenyőben is könnyen és egyszerűen lehet sütni, a probléma csak ott kezdődik, amikor a bőrös rész leragad az edény aljára... Napi tippünk segítségével elkerülheted ezt a kellemetlenséget, ráadásul csak egy dologra lesz szükséged!
NosaltyA tésztafőzés sok helyen rejt buktatókat, ezek egyike pedig már bőven azután jelentkezhet, amikor abbahagytuk a főzést. Az összeragadt tészta igen szomorú látvány, szerencsére néhány okos trükkel meg lehet oldani. Ezeket mutatja be a mai Napi Tipp!
Lakos BenedekLegyen szó sütésről vagy főzésről, a hús elkészítésének folyamata minden esetben nagy odafigyelést igényel már attól a lépéstől, hogy kivettük az alapanyagot a hűtőből. Ahogy nem mindegy, hogyan olvasztunk ki egy adag csirkemellet, az sem elhanyagolható, hogyan vágjuk fel azt. Napi Tippünk a hússzeletelés alapjait veszi górcső alá.
NosaltyBekristályosodott a méz? Semmi gond! Napi Tippünk kétféleképpen is segítséget nyújt, hogy a méz újra folyékony arany legyen!
NosaltyAz élesztő felfuttatása még a sütésben és főzésben jártas szakácsoknak is kihívást jelenthet, Napi Tipp rovatunkban azonban elmondjuk, hogyan lehet hibapont nélkül elvégezni ezt az egyszerű, de nagy odafigyelést igénylő feladatot.
NosaltyImádod a fokhagymát, ráadáasul a receptben ajánlott két gerezdnek mindig a dupláját, esetleg a tripláját adod hozzá az ételhez? Akkor jól figyelj, a mai Napi Tipp rovatunkban három trükköt is mutatunk, amivel egy szempillantás alatt megpucolhatod a gerezdeket.
NosaltyA horrorisztikus áremelkedésnek köszönhetően olyan családok is spórolásra kényszerülnek, akiknek erre nem, vagy kisebb mértékben volt szükségük. Fel kell készüljünk arra, hogy teljesen átalakulnak a vásárlási szokásaink, hiszen a drágulás itt még nem állt meg.
NosaltyKopogtat az ajtónkon a zimankó, készüljünk fel rá egészséges fogásokkal. Az alábbi vitaminsaláták például tele vannak ízes, színes és harsány alapanyagokkal, amelyek még a szervezettel is jót tesznek.
NosaltyMit kapunk, ha főtt burgonyát és lisztet összegyúrunk? Az egyszerű válasz e kérdésre természetesen a gnocchi lenne (vagy a nudli, de ebbe most ne menjünk bele), azonban ha bonyolítani szeretnénk kicsit a dolgokat, nézzük meg, hogy mégis milyen arányban kell ezeket az alapanyagokat vegyítenünk ahhoz, hogy a végeredmény tényleg a lehető legfinomabb legyen!
Lakos BenedekMa egy kókusztejtől lágy lencselevest készítsünk, ami után pont elegendő egy téli ízeket idéző diós céklasaláta, s így még a különleges gyömbérkenyér is elfér a gyomrunkban.
NosaltyA mai menü mottója legyen a kiadós fogások felhozatala, ugyanis a levestől kezdve a desszertig csupa tartalmas finomság vár.
Sokan nem lesznek boldogok, amikor átfutják a listát.
A konyha egyik legnehezebben takarítható területe, ahol rengeteg kosz gyülemlik fel. Otthon Tippünkben megmutatjuk, hogyan szabadulhatunk meg tőle.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...