Ezért szeretnék betiltani Magyarországon a műhúst
Olaszországban már betiltották a szintetikus húsok gyártását, és most úgy tűnik, hogy Magyarország is követheti a példáját.
NosaltyOlaszországban már betiltották a szintetikus húsok gyártását, és most úgy tűnik, hogy Magyarország is követheti a példáját.
NosaltyFranciaország történelmet ír ezzel a rendeletével, mely már 2020-ban megszületett, de csak idén lép életbe.
Liptai LillaAz aktivizmusáról és a környezetvédelmet támogató akcióiról ismert Leonardo DiCaprio újabb zöld kezdeményezést kezdett támogatni. A színész két műhúsgyártó-cégben vett részesedést, ezzel is hozzájárulva munkásságukhoz.
NosaltyVilágszerte egyre népszerűbbek a húsmentes termékek és ételek, és ez az éttermek és büfék kínálatban is megmutatkozik. Most a Pizza Hut rukkolt elő egy új pizzával, amin a feltét egyszerre szalámi is, meg nem is.
NosaltyÉrdekes, talán drasztikusnak is mondható ötlettel rukkolt elő a legnagyobb műhúsgyártó cég főnöke: megadóztatná a húsfogyasztást. Ugyan egy hasonló döntés előnyös lehetne a környezetre, a helyzet mégsem ennyire egyszerű.
NosaltyAz emberiség mértéktelen húsfogyasztásával kell valamit kezdenünk, de korántsem biztos, hogy a most kapható műhúsok jelentik a legjobb megoldást. Egy friss kutatás most megvizsgálta az Egyesült Államokban fellelhető márkákat, és felemás eredményekre jutott.
Stuth-Nagy NikiA laboratóriumi körülmények között előállított hústerméket először Szingapúrban hozzák forgalomba, azonban hamarosan több országba is eljuthat.
NosaltyA McDonald's sem maradhat le - döntését pedig minden vegán illetve vega fogyasztó várhatta, már aki gyorsétterembe jár. 2021-ben jön a vegán műhúsburger a mekinél is!
NosaltyA bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.
Hering AndrásLogikusnak tűnik, hogy amíg az ételünk szépen melegszik a mikrohullámú sütőben, addig mi elpakoljunk a szobában vagy leszaladjunk a szeméttel. De ahogy a gáztűzhelyen nem hagyunk ételt őrizetlenül – legalábbis csak kivételes esetekben –, úgy a mikrót sem jó ötlet működés közben magára hagyni.
Szabó AnnaLegyen szó húslevesről, fasírtról vagy pörköltről, a petrezselyem bármelyikben helyet kaphat, ahogy sok más magyaros fogásban is. Mégis aligha vagyunk tisztában azzal, hogy ezek a zöld levélkék valódi szuperélelmiszernek számítanak.
Szabó AnnaA karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Aktuális kedvenc köreteink szépek, minőségiek, klasszikusak és újhullámosak egyben. Karácsonyra (is) pazar mind!
Készüljön ma kiskonyhánkban gesztenyéből krémleves, ropogósra rántott lazac főételnek és egy flódnis pohárkrém, amihez bejglit használunk.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...