Nagy a baj a bodzával, van, aki már le se...
Vajon mi történik a bodzáskertekben, hogy sok gazda már le se szedi a termést?
NosaltyVajon mi történik a bodzáskertekben, hogy sok gazda már le se szedi a termést?
NosaltyMi sem kézzel foghatóbb bizonyíték arra, hogy mekkora a munkaerőhiány az ország sok szektorában, így a mezőgazdaságban is, mint hogy egyre több diák kap (illetve vállal) munkát a földeken. De vajon mennyit keresnek?
NosaltyNincs is jobb érzés, mint nyaranta hazai (vagy még inkább házi) zöldségeket fogyasztani, a hideg telek miatt azonban szezonon kívül importárut kell vennünk, ha kedvenc paradicsomos, paprikás vagy uborkás ételeinket készítenénk el. A Mediterranean Combo jóvoltából pár héttel ezelőtt Krétára látogathattunk, ahol saját szemünkkel csodálhattuk meg az üvegházas termesztést, ami Európa jó részét látja el zöldséggel, szezonon kívül is.
Rosanics PetraNe lepődj meg, ha hamarosan jóval magasabb áron tudod megvásárolni ezt az alapélelmiszert.
NosaltyNem csillapodik a hazai élelmiszer-infláció, így megint rossz hírek érkeztek a már eleve drága kenyérről.
NosaltyAz elmúlt időszak enyhe időjárása korántsem tesz jót a mezőgazdaságnak.
NosaltySzomorú időszak köszöntött a hazai kukoricaföldekre és -termesztőkre. Évtizedek óta először nem terem elég az országban, úgy tűnik, Ukrajna lesz a megmentőnk.
NosaltyA jelenlegi bonyolult gazdasági helyzetben viszonylag nehéz fenntartani a korábban megszokott vásárlási szokásainkat. Azonban, ha nem szeretnénk teljesen elengedni a friss, helyi és megbízható alapanyagokon alapuló, egészséges táplálkozást, szerencsére megtehetünk bizonyos lépéseket. A Tudatos Vásárlók Egyesülete a közösségi gazdaságok megismerését és támogatását ajánlja, ugyanis ezekben lehet a megoldás a jövőre nézve.
NosaltyA klímaváltozás hatásait nem lehet tagadni, hiszen a jelenséget évről évre egyre jobban érezzük a saját bőrünkön. A hőség egyre nagyobb, a víz pedig egyre fogy, ezen felül pedig azzal is szembe kell néznünk, hogy bizonyos élelmiszerek is el fognak tűnni a színről.
NosaltyNyárra brutálisan elszállhat a kenyér kilónkénti ára az előrejelzések szerint.
NosaltyA mezőgazdaság egyre több területéről hallani, hogy a gazdák nem tudják, vagy nem akarják eladni a megtermelt zöldségeket és gyümölcsöket. De miért történik ez? A probléma többrétű, és az olcsón beáramló külföldi áru csak az egyik része a kirakósnak.
NosaltyA bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.
Hering AndrásLogikusnak tűnik, hogy amíg az ételünk szépen melegszik a mikrohullámú sütőben, addig mi elpakoljunk a szobában vagy leszaladjunk a szeméttel. De ahogy a gáztűzhelyen nem hagyunk ételt őrizetlenül – legalábbis csak kivételes esetekben –, úgy a mikrót sem jó ötlet működés közben magára hagyni.
Szabó AnnaLegyen szó húslevesről, fasírtról vagy pörköltről, a petrezselyem bármelyikben helyet kaphat, ahogy sok más magyaros fogásban is. Mégis aligha vagyunk tisztában azzal, hogy ezek a zöld levélkék valódi szuperélelmiszernek számítanak.
Szabó AnnaA karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Aktuális kedvenc köreteink szépek, minőségiek, klasszikusak és újhullámosak egyben. Karácsonyra (is) pazar mind!
Készüljön ma kiskonyhánkban gesztenyéből krémleves, ropogósra rántott lazac főételnek és egy flódnis pohárkrém, amihez bejglit használunk.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...