mezőgazdaság

Kréta, a görög éléskamra, ahol egész évben vidáman terem a...

Nincs is jobb érzés, mint nyaranta hazai (vagy még inkább házi) zöldségeket fogyasztani, a hideg telek miatt azonban szezonon kívül importárut kell vennünk, ha kedvenc paradicsomos, paprikás vagy uborkás ételeinket készítenénk el. A Mediterranean Combo jóvoltából pár héttel ezelőtt Krétára látogathattunk, ahol saját szemünkkel csodálhattuk meg az üvegházas termesztést, ami Európa jó részét látja el zöldséggel, szezonon kívül is.

Rosanics Petra

Ezekről a helyekről vehetsz friss, minőségi és helyi élelmiszert

A jelenlegi bonyolult gazdasági helyzetben viszonylag nehéz fenntartani a korábban megszokott vásárlási szokásainkat. Azonban, ha nem szeretnénk teljesen elengedni a friss, helyi és megbízható alapanyagokon alapuló, egészséges táplálkozást, szerencsére megtehetünk bizonyos lépéseket. A Tudatos Vásárlók Egyesülete a közösségi gazdaságok megismerését és támogatását ajánlja, ugyanis ezekben lehet a megoldás a jövőre nézve.

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...