Ezért veheti át a méz helyét a méhek nélkül készült...
Méhek nélkül is készülhet méz? A vegán étrendet követők biztosan örülni fognak annak, hogy egy amerikai és szlovén cég most különleges, új mézpótlókon dolgozik.
NosaltyMéhek nélkül is készülhet méz? A vegán étrendet követők biztosan örülni fognak annak, hogy egy amerikai és szlovén cég most különleges, új mézpótlókon dolgozik.
NosaltyA téli időszakban az átlagosnál jóval több mézet fogyasztunk, legyen ez a megfázás vagy a karácsonyi sütemények miatt. Persze az édesen aranyló kincsnek egyéb felhasználási módjai is akadnak – ráadásul némelyik kifejezetten izgalmas. Ismerjük meg ezeket!
Lakos BenedekLehetséges, hogy tisztában vagy egy-két pozitív tulajdonságával, de biztosan lesz olyan a listában, amiről még nem tudtál. Lássuk a méz jótékony hatásait.
NosaltyEgyre nagyobb mennyiségben vannak jelen a boltok polcain az úgy nevezett „hamis mézek", amik a forgalmazók trükkjei miatt rendkívül jól álcázzák magukat. Ám szerencsére létezik egy bombabiztos módszer, amivel könnyedén megállapítható a mézről, hogy hamis-e.
NosaltyTalán még sosem voltak olyan nehéz helyzetben a magyar méhészek, mint most.
NosaltyNapi Tippünkben segítünk, hogyan használd sütésnél a mézet!
Szász NóriIsmét magyar gasztronómiai sikernek örülhetünk, a Great Taste Awards-on ezúttal két csillagot is bezsebelt a családi méhészet két méze.
NosaltyNagyanyáink korában még nem léteztek méregdrága bolti sebkenőcsök és hámosítók. Így az embereknek, ahogy a legtöbb dolgot, úgy a sebkezelést is otthon megtalálható dolgokkal kellett megoldaniuk.
Kremmer MagdiMagunk is nehezen hittük el, de van (legalább) kilenc alapanyag, ami egyszerűen nem romlik meg. Szinte csodálatos, de ezeknek a szavatossága tényleg sosem – vagy majdnem sosem - jár le!
NosaltyA különböző húsokat rendkívül fel tudja dobni pár kanál méz, kifejezetten különlegessé teszi az ízüket. A család többi tagja sem hagyja majd szó nélkül. Dicséretekre felkészülni!
NosaltyEzekben a hetekben tarolnak legjobban a vírusok és baktériumok, így aztán érdemes minden eszközt bevetni ellenük – nemcsak tabletták és vitaminok formájában, hanem a konyhában is. Számos olyan, egyébként nagyon finom alapanyag van, ami még az immunrendszerünket is erősíti, így érdemes minél többet fogyasztani belőlük ilyenkor.
Szekeres DóraEz lesz a világon az első olyan, forgalomba kerülő méz, amely nem igényelte a méhek munkáját.
Nosalty2022-ben sem állt meg a méz árának emelkedése, amelyet most már sok-sok tényező befolyásol.
NosaltyBekristályosodott a méz? Semmi gond! Napi Tippünk kétféleképpen is segítséget nyújt, hogy a méz újra folyékony arany legyen!
NosaltyIgazi ínyencség ez a vega tatár, amit beilleszthetsz a karácsonyi menübe, ha húsmentes, felvágós előételt szeretnél tálalni.
GrétiA szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.
Kormos LiliMegettél egy nagy tál babot, és most ennek a következményei miatt szenvedsz? A bab köztudottan puffasztó étel, Napi Tippünkben azonban eláruljuk, legközelebb hogyan készítsd el, hogy megelőzd a nem kívánatos mellékhatásokat!
Szász NóriA karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Aktuális kedvenc köreteink szépek, minőségiek, klasszikusak és újhullámosak egyben. Karácsonyra (is) pazar mind!
A Jammertal Borbirtok Cassiopeia Merlot-ját választották a világ legjobbjának a Concours Mondail de Bruxelles szakértői.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...