Egy magyar iskolában svédasztalos lett a menza a gyerekeknek
A gyerekek bátran válogathatnak az ételek közül, és annyit szedhetnek maguknak, amennyit csak szeretnének.
NosaltyA gyerekek bátran válogathatnak az ételek közül, és annyit szedhetnek maguknak, amennyit csak szeretnének.
NosaltyTeljes átalakuláson ment keresztül az újpesti Homoktövis Bölcsőde főzőkonyhája: a korszerű berendezések mellett a szemlélet is változott, a gyermekek számára készülő ételeket szakértői segítséggel állítják össze, nagyobb hangsúly kerül az egészséges táplálkozásra is. Mindennek mi magunk is szemtanúi lehettünk, amikor részt vettünk a különleges sajtóvacsorán, és megkóstolhattuk a konyhán készülő finomságokat.
NosaltyCsak kevesen tudják, de féláron vagy akár ingyen is igényelhető menzai étkezés a gyerekek számára. A cikkből kiderül, hogy ki milyen támogatásra jogosult.
NosaltyA tavalyi iskolakezdés alkalmával komoly drágulással kellett szembenéznie a szülőknek a menzával kapcsolatban. Most kiderült, idén mire számíthatnak.
NosaltySokunk gasztronómiai ízlésének kőkemény alapját azok a retró menzás ételek adják, amelyeket nap mint nap fogyasztottunk az óvodában, iskolában és gimnáziumban. Ennyi év folyamatos traktálása bizony mély nyomot hagy az emberen, nézzük most ennek a pozitív oldalát.
NosaltyEz az önkormányzat átvállalja az élelmiszerdrágulás, valamint az infláció okozta áremelkedést a kerület közétkeztetésében.
NosaltyAzt már lehet tudni egy ideje, hogy szeptembertől 20-30 százalékos áremelkedés következhet az iskolai menzákon, az viszont sok szülőt érhet sokként, mennyibe is fog kerülni egyhavi ebéd gyermeke számára.
NosaltyA szülőknek több száz forinttal többet kell majd fizetniük az iskolai, óvodai és bölcsődei menzákon.
NosaltyKiiktatja a dióféléket szeptembertől az egyik legnagyobb magyar közétkeztetési csoport.
NosaltyA szakmai szervezet szerint a közétkeztetési rendszer minden ágazata megérett a felülvizsgálatra.
NosaltyNemrégiben tartották meg a Közétkeztetési Szakácsverseny (KÖSZ) 2021-2022-es elődöntőjét, mely során kiderült, melyik az a 12 csapat, amely a részt vehet a tavaszi SIRHA kiállításon.
NosaltyA bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.
Hering AndrásLogikusnak tűnik, hogy amíg az ételünk szépen melegszik a mikrohullámú sütőben, addig mi elpakoljunk a szobában vagy leszaladjunk a szeméttel. De ahogy a gáztűzhelyen nem hagyunk ételt őrizetlenül – legalábbis csak kivételes esetekben –, úgy a mikrót sem jó ötlet működés közben magára hagyni.
Szabó AnnaLegyen szó húslevesről, fasírtról vagy pörköltről, a petrezselyem bármelyikben helyet kaphat, ahogy sok más magyaros fogásban is. Mégis aligha vagyunk tisztában azzal, hogy ezek a zöld levélkék valódi szuperélelmiszernek számítanak.
Szabó AnnaA karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Aktuális kedvenc köreteink szépek, minőségiek, klasszikusak és újhullámosak egyben. Karácsonyra (is) pazar mind!
Készüljön ma kiskonyhánkban gesztenyéből krémleves, ropogósra rántott lazac főételnek és egy flódnis pohárkrém, amihez bejglit használunk.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...