menü tervezés

Így tervezd meg a heti menüt, avagy legyen a húslevesből...

Manapság újra nagyon fontos szempont, hogy minél takarékosabban és előrelátóbban főzzünk, hiszen nemcsak környezetvédelmi, fenntarthatósági szempontból, de a gazdasági nehézségekkel, elszálló energiarákkal terhelt időben sem mindegy, hogy az alapanyagokat milyen hatékonyan tudjuk felhasználni, a maradékot pedig megmenteni.

Szekeres Dóra

Így tervezték meg régen a nők a heti menüt

Precíz tervezés, előrelátó beosztás, takarékos személet és a kamrakulcs mindenek feletti, gondos őrzése jellemezte a múltban a jó háztartásvezetést. Még a boldog békeidőkben és a tehetősebb polgárság körében is elvárt eszmény, később az ínséges időkben pedig alapvetés volt a pazarlás mellőzése és a takarékosság. A család mindennapi életének és a heti betevőnek a megtervezése a háziasszony kizárólagos feladata volt, amihez a kor kifejezetten sok praktikus segítséget is adott számukra.

Szekeres Dóra

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...