menü tervezés

Így tervezd meg a heti menüt, avagy legyen a húslevesből...

Manapság újra nagyon fontos szempont, hogy minél takarékosabban és előrelátóbban főzzünk, hiszen nemcsak környezetvédelmi, fenntarthatósági szempontból, de a gazdasági nehézségekkel, elszálló energiarákkal terhelt időben sem mindegy, hogy az alapanyagokat milyen hatékonyan tudjuk felhasználni, a maradékot pedig megmenteni.

Szekeres Dóra

Így tervezték meg régen a nők a heti menüt

Precíz tervezés, előrelátó beosztás, takarékos személet és a kamrakulcs mindenek feletti, gondos őrzése jellemezte a múltban a jó háztartásvezetést. Még a boldog békeidőkben és a tehetősebb polgárság körében is elvárt eszmény, később az ínséges időkben pedig alapvetés volt a pazarlás mellőzése és a takarékosság. A család mindennapi életének és a heti betevőnek a megtervezése a háziasszony kizárólagos feladata volt, amihez a kor kifejezetten sok praktikus segítséget is adott számukra.

Szekeres Dóra

Címlapról ajánljuk

További cikkek