A filléres növény, melytől illatos lesz a fürdőszobád
Szeretned, hogy mindig jó illat uralkodjon a fürdődben? Létezik egy növény, mely segítségedre lesz. Lehetséges egyébként, hogy még a kertedben is megtalálható...
NosaltySzeretned, hogy mindig jó illat uralkodjon a fürdődben? Létezik egy növény, mely segítségedre lesz. Lehetséges egyébként, hogy még a kertedben is megtalálható...
NosaltyMiben tudnánk elképzelni a menta erőteljes, frissítő aromáját? Rágóban? Fogkrémben? Limonádéban? Na de mi a helyzet minden mással? Mi a helyzet a krémlevesekkel és főzelékekkel, salátákkal, szendvicsekkel, a poharakból kanalazható édes desszertekkel? Ők nem érdemlik meg?
Lakos BenedekFőleg cukorkák, rágógumik és fogkrémek ízesítőjeként találkozhatunk vele, ám még egy ennél is sokoldalúbb gyógynövényről van szó.
NosaltyEzzel a Napi Tippel sosem fogysz majd ki a mentából!
NosaltyMa is szállítjuk a kedvenceket! A paradicsomlevest édesköménnyel turbóztuk fel, a dinnyéhez sós feta és friss menta került, a csúsztatott palacsintát pedig egyszerűen csak, imádjátok!
NosaltyA fűszer az étel (egyik) lelke: ez bizony minden évszakban igaz mondás. Persze a folyamatosan változó alapanyagok mindig más és más fűszereket kívánnak, most vegyük szemre ezek közül a nyáriakat.
Lakos BenedekBiztosan veled is megtörtént már, hogy a boltban vásárolt, élénkzöldben pompázó bazsalikom vagy menta két nap alatt fonnyadt, száraz és aszott fűszernövénnyé változott. Ne aggódj, a hiba nem benned van, a friss bolti zöldfűszerek még cserépbe ültetve sem tartanak sokáig.
NosaltyA nyári melegben jólesik egy kis frissesség. A menta tökéletesen alkalmas a célra, és nemcsak a limonádékba érdemes tenni belőle pár levélkét, de különböző levesekbe, salikba, főételekbe is.
NosaltyÁron életét szó szerint megváltoztatta az a jelentkezés, amit húsz évvel ezelőtt orvosa biztatására adott be az akkor induló Bátor Tábor legelső turnusára. Hiszen a súlyosan beteg gyerekként, és később önkéntesként átélt élményektől nemcsak bátorságot és a mindennapjaira is kiható szemléletet kapott, hanem a családját is.
NosaltyA menta egészséges, finomabbá teszi az ételeket, ráadásul otthon is tudod termeszteni, akár a párkányodon is. Íme az útmutató, hogyan termeszd, szüreteld és tárold ezt az illatos fűszernövényt!
Szász NóriA bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.
Hering AndrásLogikusnak tűnik, hogy amíg az ételünk szépen melegszik a mikrohullámú sütőben, addig mi elpakoljunk a szobában vagy leszaladjunk a szeméttel. De ahogy a gáztűzhelyen nem hagyunk ételt őrizetlenül – legalábbis csak kivételes esetekben –, úgy a mikrót sem jó ötlet működés közben magára hagyni.
Szabó AnnaLegyen szó húslevesről, fasírtról vagy pörköltről, a petrezselyem bármelyikben helyet kaphat, ahogy sok más magyaros fogásban is. Mégis aligha vagyunk tisztában azzal, hogy ezek a zöld levélkék valódi szuperélelmiszernek számítanak.
Szabó AnnaA karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Aktuális kedvenc köreteink szépek, minőségiek, klasszikusak és újhullámosak egyben. Karácsonyra (is) pazar mind!
Készüljön ma kiskonyhánkban gesztenyéből krémleves, ropogósra rántott lazac főételnek és egy flódnis pohárkrém, amihez bejglit használunk.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...