A szomorú szószok megmentése: így segíts magadon, ha elbaltáztad a...
Túl híg? Túl sűrű? Ha szószokat és mártásokat készítünk, bizony könnyű hibázni, néhány egyszerű trükkel azonban még feljavíthatjuk ételeink fő esszenciáját!
Masszi- Rigó CsillaTúl híg? Túl sűrű? Ha szószokat és mártásokat készítünk, bizony könnyű hibázni, néhány egyszerű trükkel azonban még feljavíthatjuk ételeink fő esszenciáját!
Masszi- Rigó CsillaMegannyi mártás és öntet létezik a világon, mi most 9 igencsak ismert recept alapanyagait gyűjtöttük össze, a többit mát rátok bízzuk.
NosaltyTojássárgája, vaj, citrom – a három fő összetevő, ha hollandi mártásról van szó. De hogyan lesz sűrűn krémes, elegáns és tökéletes? Kiderül!
NosaltyA francia szakácsok úgy tartják, ahhoz, hogy valaki igazán helyt tudjon állni a konyhában, először a mártásokhoz kell értenie. Mártásból rengeteg van, de anyamártásból csak öt: velouté, besamel, hollandi, paradicsom- és barnamártás. A klasszikus francia alapmártásokat érdemes ismerni, mivel ha ezeket elsajátítjuk, számos más mártást is könnyedén elkészíthetünk.
Karsai RoniMúlt héten komolyabb vitába kerültünk a barnamártás versus gravy témakörét illetően, amiből is egy tanulságot biztosan leszűrtünk: ez a téma korántsem annyira egyértelmű, mint hittük.
Brecz JuditA bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.
Hering AndrásLogikusnak tűnik, hogy amíg az ételünk szépen melegszik a mikrohullámú sütőben, addig mi elpakoljunk a szobában vagy leszaladjunk a szeméttel. De ahogy a gáztűzhelyen nem hagyunk ételt őrizetlenül – legalábbis csak kivételes esetekben –, úgy a mikrót sem jó ötlet működés közben magára hagyni.
Szabó AnnaLegyen szó húslevesről, fasírtról vagy pörköltről, a petrezselyem bármelyikben helyet kaphat, ahogy sok más magyaros fogásban is. Mégis aligha vagyunk tisztában azzal, hogy ezek a zöld levélkék valódi szuperélelmiszernek számítanak.
Szabó AnnaA karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Aktuális kedvenc köreteink szépek, minőségiek, klasszikusak és újhullámosak egyben. Karácsonyra (is) pazar mind!
Készüljön ma kiskonyhánkban gesztenyéből krémleves, ropogósra rántott lazac főételnek és egy flódnis pohárkrém, amihez bejglit használunk.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...