Rákkeltő anyag miatt hívtak vissza több marhahúst
A Nébih (Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal) arra kéri a vásárlókat, hogy az alábbi azonosító adatokkal megegyező marhahúsokat ne fogyasszák el!
NosaltyA Nébih (Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal) arra kéri a vásárlókat, hogy az alábbi azonosító adatokkal megegyező marhahúsokat ne fogyasszák el!
NosaltyAz említett húsból 2020-ban több mint 25 kilogrammot fogyasztottak fejenként a magyarok.
NosaltyAz olaszok egyik kedvenc tésztaételéért mi, magyarok is rajongunk. Ezek közül a receptek közül biztosan elnyeri valamelyik a tetszésedet.
NosaltySzuper szaftosak és krémesek, de ami a legjobb, hogy pofon egyszerűen elkészíthetőek ezek a mustáros egytálételek!
NosaltyÁtsült-e megfelelően a hús? Ez az örök kérdés, ami még egy tapasztalt szakácsot is elbizonytalaníthat. Mutatunk most 4 tippet, amik valóban segíteni fognak eldönteni, hogy elkészült-e már a hús.
NosaltyA palócleves nemcsak finom, hanem laktató egytálétel is, amit muszáj egyszer kipróbálnia mindenkinek. Ráadásul saját szájízre szabható, így készítheted ürühúsból, marhából, bárányból vagy sertéshúsból is.
NosaltyA chilis babnak nincs párja, ha gyors, laktató, minden jóval megrakott egytálételt keresünk. Íme a kedvenceink:
NosaltyIsteni élményt nyújt mind ízben, mind textúrában a szaftos marhasült és a zsenge zöldspárga párosítása. A zöldséget a húsba tekerve még látványos is lesz a fogás, az egészet pedig egy ütős, aromás szósz fogja össze. Jöjjön a recept!
Hering AndrásTényleg nincs jobb egy nagy szelet, szaftosra sült csirkénél, marhánál, sertésnél, vagy őszintén bármilyen húsnál. Na, most épp ezekből gyűjtöttünk össze jó sokat.
NosaltyEgy igazán jó marhapörköltre nem lehet nemet mondani, hiszen mindannyian tudjuk, hiába kell sokáig főzni, a végeredmény még a hosszú várakozást is bőven képes felülmúlni. Lehet igazi magyar marhapörkölt vagy burgundi, krumplival vagy galuskával, itt mindent megtalálsz.
NosaltySteaket készíteni igazi művészet, sokan inkább bele sem kezdenek otthon, hiszen rengeteg buktatója van a hús sütésének. Nigella Lawson néhány napja Instagram-oldalára töltötte fel frissen elkészült marhasteakjét, a közönség azonban nem volt elragadtatva a végeredménytől.
NosaltyEgy friss kutatás szerint már egyetlen, egyébként nagy kibocsátással járó étel lecserélése komoly változást hozhat az étrended szénlábnyomában.
Stuth-Nagy NikiA szilveszteri óévbúcsúztatás elegáns alkalom, amihez hasonlóan elegáns ételek dukálnak. Ha idén valami tényleg különlegesre vágyunk, tanuljuk meg, hogyan is készül a klasszikus tatár beefsteak!
Hering AndrásEz a lista a húsimádóknak szól: minden, ami rántott, bundázott, sült hús, itt megtalálható. Szaftos csirkék, gazdag ízű marhák és dagadó sertések várnak ránk, készítsük a kést-villát.
NosaltySzlovéniából Magyarországra érkezett lisztben mutattak ki szalmonellát, és az érintett áruházlánc ki is is vonta a forgalomból a terméket.
NosaltyA nagy zabálások után az egyetlen, amire vágyunk édességből, az a gyors, könnyű kategória, ahol a ráfordított időt maximum a hűtőben heverészés jelenti a desszertünk számára. Gyümölcsös joghurttorták várnak!
NosaltyNemcsak a nagyobb sátoros ünnepekre készülhet, hanem bármikor, ha gyors és laktató étek kell: a majonézes saláta egy szinte elronthatatlan műfaj. Vagy mégsem? Segít a Napi Tipp!
Lakos BenedekSemmiféle csodabogyóra vagy esztétikai beavatkozásra nincs szükség ahhoz, hogy biológiai életkorodnál fiatalabbnak tűnj. Néhány egyszerű, és annál inkább betartható tippet mutatunk, hogy mások szemében akár 10 évvel fiatalabbnak tűnj.
Nem kell ahhoz, gyűjtőnek lenni, hogy egy-egy különleges és értékes papír- vagy aprópénzt magadénak tudhass. Elég, ha néha ellenőrzöd milyen visszajárót kaptál a boltban, ugyanis egy pár forint akár tízezreket is érhet.
Nemcsak a nagyobb sátoros ünnepekre készülhet, hanem bármikor, ha gyors és laktató étek kell: a majonézes saláta egy szinte elronthatatlan műfaj. Vagy mégsem? Segít a Napi Tipp!
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...