maradékmentés

Ne dobd ki, hasznosítsd a zöldfűszerek csupasz szárát

Növeszthetjük a balkonon vagy a kiskertünkben, vehetjük a boltban cserepestül vagy a piacon friss csokorként: mindegy, hogyan szerezzük be őket, a zöldfűszerek megannyi különböző módon hasznosulhatnak a konyhánkban. Legalábbis egy részük: a levelük. Mentsük meg a hoppon maradt szárakat is a Napi Tipp segítségével.

Lakos Benedek

4 tanács, hogy kevesebb étel kerüljön a kukába vendégség után

Minden vendégségnek eljön az a pillanata, amikor az emelkedettség hangulata megszűnik, és az ember szépen lassan visszatér a praktikum talajára. Általában ilyenkor szokott feltűnni a házigazdának a rendetlenség, a mosatlan és persze a rengeteg maradék. Ez utóbbival pedig csak addig nincs probléma, míg a gondatlanságnak köszönhetően nem alakul át élelmiszerhulladékká. Jöjjön most néhány tipp és tanács ennek megelőzésérre.

Lakos Benedek

Tele van a hűtőd, mégsincs benne „semmi”? Ezt tedd ellene

Civilizációs problémának, betegségnek nevezhető az a jelenség, amikor az ember a nyitott hűtő előtt áll, és azon töpreng, hogy vajon mit egyen. Hiszen tele van a szekrény mindenfélével, mégsincs benne semmi. Legalábbis első ránézésre: nézzünk rá még egyszer, közelebbről, tanuljuk meg ügyesen felhasználni azt a nagy „semmit”.

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...