Mit főzzek ma? Oldalas, burgonyasaláta és Manhattan koktél a menü...
Az év utolsó napjára igazi ünnepi menüvel készültünk: egy isteni, szerencsehozó magyar fogást, egy krémes majonézes salátát és egy ütős koktélt hoztunk nektek mára.
NosaltyAz év utolsó napjára igazi ünnepi menüvel készültünk: egy isteni, szerencsehozó magyar fogást, egy krémes majonézes salátát és egy ütős koktélt hoztunk nektek mára.
NosaltySzilveszterkor sokszor még azok is koccintanak, akik egyébként egész évben kerülik a szeszt, de ilyenkor szokás alkoholt tenni a különféle ételekbe is. Ezekből gyűjtöttünk össze nektek édes és sós ötleteket.
Szekeres DóraAz idei szilveszter csendben, legfeljebb kisebb társaságban fog telni, ez azonban nem ok arra, hogy ne adjuk meg a módját az új év köszöntésének. Készítsetek házilag Manhattan-koktélt, aztán szürcsöljétek el abban a tudatban, hogy pont olyan elbűvölők és vagányak vagytok, mint Marilyn Monroe.
Rosanics PetraA bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.
Hering AndrásLogikusnak tűnik, hogy amíg az ételünk szépen melegszik a mikrohullámú sütőben, addig mi elpakoljunk a szobában vagy leszaladjunk a szeméttel. De ahogy a gáztűzhelyen nem hagyunk ételt őrizetlenül – legalábbis csak kivételes esetekben –, úgy a mikrót sem jó ötlet működés közben magára hagyni.
Szabó AnnaLegyen szó húslevesről, fasírtról vagy pörköltről, a petrezselyem bármelyikben helyet kaphat, ahogy sok más magyaros fogásban is. Mégis aligha vagyunk tisztában azzal, hogy ezek a zöld levélkék valódi szuperélelmiszernek számítanak.
Szabó AnnaA karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Aktuális kedvenc köreteink szépek, minőségiek, klasszikusak és újhullámosak egyben. Karácsonyra (is) pazar mind!
Készüljön ma kiskonyhánkban gesztenyéből krémleves, ropogósra rántott lazac főételnek és egy flódnis pohárkrém, amihez bejglit használunk.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...