Ezek lettek az év bejglijei 2023-ban
A zsűri 50 bejgli közül választotta ki a legjobbakat.
NosaltyA zsűri 50 bejgli közül választotta ki a legjobbakat.
NosaltyTudjuk, hogy a bejglit soha nem lehet megunni, de van, amikor egyszerűen annyi készül belőle, hogy lehetetlen elfogyasztani. Ezek a bejglimentő receptek arra sarkallnak minket, hogy a félresikerült, esetleg megmaradt finomságokat semmiképp se dobjuk ki.
NosaltyAz örök karácsonyi kérdés: házi legyen a bejgli vagy bolti? Aki kipróbálja ezt a receptet, hamar rájön majd, hogy a bejgli igenis otthon készítve a legfinomabb. Elkészítésébe szigorúan csak az vágjon bele, aki vállalja, hogy ezentúl minden évben követeli majd a közönség!
NosaltyAz egyre jobban elszálló árak mellett már nem könnyű fejben tartani, hogy akkor most mi számít olcsónak. Nagyon sok minden, ami régen filléres volt, ma már nem az, és szinte úgy kell vadászni a pénztárcabarát megoldásokat. Az otthoni alkotással sokat lehet spórolni, persze nem minden ötlet jó ötlet. Most (nagyjából) konkrét számokon keresztül válik láthatóvá, hogy mivel éri meg otthon vesződni, mert mi itt, a Nosaltynál bizony kiszámoltuk.
Lakos BenedekDiós, mákos, gesztenyés, mogyorókrémes, pisztáciás, cukormentes, gluténmentes… folytathatnánk a sort. A bejgli örök és a spirálos töltelék maga a karácsony. De mi van, ha idén úgy döntünk, másra bízzuk a sütését?
NosaltyHárom kategóriában is nyertest hirdetett a Magyar Cukrász Ipartestület.
NosaltyHa úgy döntünk, idén nem saját kezűleg sütjük a bejglinket, hanem cukrászdában vesszük, akkor igencsak mélyen a zsebünkbe kell nyúlni.
NosaltyBejglit nem minden nap süt az ember, a sütemény elkészítése pedig néha még a gyakorlott cukrászokat is meg tudja tréfálni. Ha idén inkább megkönnyítenéd a helyzeted, és sütés helyett inkább megbízható forrásból vásárolnád meg a karácsonyi tekercseket, mutatunk néhány szuper helyet, ahonnan még nem késő rendelni.
NosaltyA Budafoki élesztő pékje, Pali szerint a jó bejgli titka nem a hozzávalók pontos adagolásában keresendő, hanem azokban a praktikákban, amiket kevesen tudnak, ezért most elárulja ezeket! A tippeken kívül pedig még egy nyereményjátékot is ajánlunk nektek! (x)
HirdetésA mák az adventi, karácsonyi időszak legtipikusabb, mégis egyik legérdekesebb alapanyaga: az apró olajos mag nemcsak bejglibe dukál, kerül kalácsba, sütikbe, sós finomságok tetejére is. Imádjuk! Kivéve, ha véletlen keserű kerül a kezünk közé.
NosaltyAz időjárási viszontagságok, a csökkenő termőterület és az egyre kevesebb elkötelezett termelő is okai annak, hogy a mák aggasztó helyzetbe kerülhet Magyarországon. Az egyik kedvenc karácsonyi töltelékünk alapja hiánnyal nézhet szembe a jövőben. De mennyire súlyos a helyzet?
NosaltyA bejgli nem hiányozhat az ünnepi asztalról, ez nem is kérdés, de mit tehetünk azért, hogy egy kicsit egészségesebb legyen? Mutatjuk!
NosaltyA karácsonyi ünnepek elmaradhatatlan édessége a bejgli. Sokan maguk készítik el odahaza a diós, a mákos és a mindenféle ízesítésű tekercseket, de egyre többen vannak azok is, akik készen, a boltból szerzik be. A JÓkenyér pékség összeállította a legfontosabb tudnivalókat, amiket a bejgli vásárlásakor nem árt észben tartani.
NosaltyReped, nyers marad, túlkel a bejglid? Akkor van néhány jó tanácsunk, hogy idén mindenképp elkerüld ezeket.
Nábelek ZsófiMennyi mennyei finomság sorakozik ma az étkezőasztalokra! Tojásleves, ezúttal nagyon finoman, tarhonya, sültpaprikával spékelve és egy kis rózsavizes muffin is érkezik.
Macsuga ViktóriaA Nébih kivonta a forgalomból a Mama Gyógynövényei Hibiszkuszvirág teát, mert idegen anyagot találtak benne.
NosaltyAz adventi és karácsonyi időszakban rengeteg sütemény készül a közreműködésével, azonban az év más időszakaiban rendszerint hanyagoljuk a konyhában. Kitaláljátok melyik növényi alapú, igen gazdag kalciumforrásra gondoltunk?
NosaltySokan évek óta a citromot tartják nagy ellenségnek, ha teafogyasztásról van szó, hiszen a tealevelek természetes módon tartalmaznak alumíniumot, amit a citromsav képes kioldani a főzetbe. A valódi veszély azonban egész másban rejlik.
A gyaloglás nem csupán egészséges választás, hanem olyan tevékenység, amely, ha rendszeressé válik, hosszú távon hozzájárul a hasi zsír csökkenéséhez és általános jó közérzethez.
Az adventi és karácsonyi időszakban rengeteg sütemény készül a közreműködésével, azonban az év más időszakaiban rendszerint hanyagoljuk a konyhában. Kitaláljátok melyik növényi alapú, igen gazdag kalciumforrásra gondoltunk?
Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...
A kolozsvári töltött káposzta nem csak karácsonykor esik ám jól...
Ez a tészta többszöri kísérletezés végeredménye, ez a legtökéletesebb. Évek óta ezekkel az arányokkal dolgozom. Egy nagyon jól dolgozható, rugalmas tésztát kapunk, nem ragad, nem ...